Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Escola Pia) Prop de 30 persones viatjaran al Senegal i a les Califòrnies aquest estiu per fer voluntariat durant el mes de juliol, en diferents projectes als quals la Fundació Educació Solidària dona suport de l’Associaction Education Solidaire i de la Asociación Educación Solidaria en las Californias. Aquests voluntaris, en molts casos antics alumnes o mestres de l’Escola Pia, vénen de diferents ciutats (Mataró, Granollers, Vilanova, Sitges, Barcelona, Caldes de Montbui…), amb formacions i edats diverses però tots ells amb experiència en el món educatiu formal o no formal.

Tots i totes reben una formació prèvia obligatòria. El passat 16 de març van participar en la primera sessió, que va durar tot el dia. Durant el matí, van treballar la perspectiva de gènere en activitats solidàries i de cooperació internacional amb la Laila Serra (https://suds.cat/nosaltres/equip-tecnic/laila-serra-badran/) i van compartir la jornada amb altres persones voluntàries de 3 entitats més: SED (Maristes), VOLS (Salesians) i PROIDE (La Salle). A la tarda, es van trobar només les que pertanyien a la FES: van fer una introducció a la cooperació i al voluntariat internacional des de la perspectiva de l’entitat.

El proper 6 d’abril, gaudiran d’un monogràfic sobre resolució de conflictes a càrrec de l’Escola Adhara i podran conèixer el context del país i projectes concrets en què participaran. Antics voluntaris dels projectes de Mexicali, Tijuana i Ensenada (Tomàs Miralles i l’Elena Fonalleres, voluntariat de llarga durada) i de Senegal (Guillaume Diouf, senegalès i antic monitor de les ColVac) els compartiran les seves experiències.

El 4 i 5 de maig, participaran en una formació de cap de setmana, més centrada en dinàmiques de lleure.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.