Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Sagrat Cor) El 18 de novembre, la Família del Sagrat Cor celebra la fiesta de Santa Rosa Filipina Duchesne. Aquesta dona va ser la primera d’aquesta congregació que es va aventurar cap a terres americanes, on va fundar la primera escola gratuïta al oest del Misisipi. Moltes van ser les dificultats, però encara més la seva tenacitat, i avui en dia els Estats Units-Canadà té 24 col·legis hereus de la seva tasca, on laics i religioses comparteixen l’apassionant tasca d’educar.

Amb Rosa Filipina el Sagrat Cor es va obrir a la internacionalitat, comprenent que no hi havia fronteres per a qui viu el desig d’expandir en el món l’amor del Cor de Jesús. Avui, i gràcies a ella, el Sagrat Cor està present a 41 països dels cinc continents.

A més de celebrar la seva festa, el 18 de novembre marca també l’inici del Bicentenari de la seva arribada a Amèrica, que es conmemorará el 1818. Així, durant tot un any, tindrem l’ocasió d’aprofundir en el llegat de Rosa Filipina, i en els reptes que el món ens reclama avui. La proposta per a aquest temps té dos vessants: una pregària setmanal disponible en la pàgina https://rscjinternational.org/es, i una invitació a un diàleg global que precedeixi a una reunió internacional sobre “Justícia, Pau i Integritat de la Creació” que es farà a Filipines el novembre de 2018. Una oportunitat per alimentar la memòria, aprofudir en les arrels i fer créixer la vida allà on es troba amenaçada, com va fer Rosa Filipina.

Com expressa Barbara Dawson, Superiora General: “Que aquest any de pregària amb Filipina enforteixi la nostra capacitat per contemplar i escoltar el batec del cor de Déu en nosaltres i en el nostre món”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.