Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) L'orde hospitalari de Sant Joan de Déu ha guanyat el Premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia 2015. El veredicte s'ha donat a conèixer aquest dimecres al matí.

El premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia es concedeix a la persona, institució, grup de persones o d'institucions que hagi o hagin contribuït de manera exemplar i rellevant a l'enteniment i a la convivència en pau entre els homes, a la lluita contra la injustícia, la pobresa, la malaltia, la ignorància o la defensa de la llibertat, o que hagi obert nous horitzons al coneixement o s'hagi destacat, també de manera extraordinària, en la conservació i protecció del patrimoni de la Humanitat.

En el cas de l'orde, el premi es deu a la seva exemplar tasca assistencial durant més de 500 anys i la seva lluita pels més desafavorits, en concret per la seva activitat contra l'ebola, en les crisis migratòries i per les persones en risc d'exclusió.

Enguany, s'han celebrat 10 anys d'agermanament entre l'hospital Sant Joan de Déu i el seu homònim a Sierra Leone, molt condicionat els darrers anys pel virus de l'ebola; aquest, però, és un dels 12 agermanaments internacionals que té la província d'Aragó Sant Rafael a l'Àfrica i l'Amèrica Llatina.

També és ben coneguda la seva tasca en conscienciació social a través d'actes culturals, esportius i festius com la tradicional Magic Line de Barcelona:

Sant Joan de Déu, malgrat les retallades, ha continuat apostant pels laics en la missió vinculant-los als projectes, tal com va explicar-ho el germà Pascual Piles en el darrer Capítol Provincial:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.