Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha elaborat unes unitats didàctiques per treballar l'esdeveniment de la visita papal a Barcelona el proper 7 de Novembre en totes les etapes escolars. Aquests materials es poden trobar i descarregar de la plana web oficial de la visita papal. Com a nota de fons d'aquesta iniciativa hi ha la voluntat de ressaltar el valor vivencial de la visita i la part celebrativa, personal i comunitària que ofereix  l'esdeveniment.

En el lliurament de les unitats es destaca: "Amb les unitats que proposem, pretenem conèixer la persona de Benet XVI i el que representa per a les comunitats catòliques d’arreu del món. La seva visita a Barcelona es converteix en un moment singular. Per a l’Educació Infantil i el Cicle inicial de l’Educació Primària, ressaltem el tema de la Sagrada Família i la seva relació com un edifici amb la pròpia casa-llar. Serà la casa de Jesús. També es presenten les persones com amigues i seguidores de Jesús: el Papa, Gaudí...

Per als cicles Mitjà i Superior de l’Educació Primària presentem diversos temes: les comunitats catòliques i el Papa; les persones al servei de la comunitat (bisbes); el vocabulari relatiu a aquesta visita (capella, església, basílica, cardenal, papa...); la persona de Gaudí com a arquitecte cristià catòlic; els sants representats a la futura basílica i els seus significats.

Finalment, per a Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius, oferim propostes d’activitat oberta per treballar la Visita del Papa a Catalunya (Temple i Institució Benèfica Nen Déu), el significat del Temple de la Sagrada Família i les persones relacionades amb aquest edifici des del punt de vista de les seves conviccions (Gaudí, Subirachs i Sotoo)."