Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Més de 600.000 persones estan inscrites a les llistes de l’atur a Catalunya. Més enllà d’aquesta xifra s’amaguen casos reals de persones que viuen diàriament aquesta situació difícil. Una situació que en lloc d’apaivagar-se continua augmentant.
 
Aquest ha estat el motiu pel qual la Delegació de la Pastoral Obrera de Barcelona, Sant Feliu i Terrassa han decidit fer una Jornada contra l’atur i el treball digne en el marc de les celebracions de la festa del Primer de Maig. Aquesta jornada es farà a la parròquia de Sant Sebastià de Barcelona el proper dissabte 24 d’abril.
 
“L’atur el vivim en primera persona i el que intentem és que aquesta realitat sigui una prioritat per nosaltres i intentem acompanyar aquestes persones que pateixen l’atur.” Aquestes són paraules de Pepe Rodado, delegat de la Pastoral Obrera de la Delegació de Barcelona. Rodado, sense defallir, afirma que “davant l’atur volem donar un alè d’esperança. Hi ha moltes coses a fer.”
 
La Jornada estarà centrada en tres parts principals: Contextualització, reflexió i eucaristia. Una novetat serà la visualització d’un documental que el sindicat CCOO va presentar la setmana passada sobre el mapa de l’atur a Catalunya. En aquest vídeo, el sindicat exposa els índex de l’atur per zones, sectors, grups d’edat... Amb el visionat del documental els organitzadors pretenen exposar un marc que ajudi a situar-se en la realitat. A continuació, es reflexionarà sobre el tema. “Volem fer una reflexió activa, amb dinàmica de grups mitjançant quatre possibles línies d’actuació i analitzar si són viables” explica Rodado. Finalment, l’acte conclourà amb una eucaristia i un ressopó.
 
Tota la jornada es farà a la parròquia de Sant Sebastià de Nou Barris. Una elecció pensada a consciència. Segons Rodado, a Nou Barris hi ha una tradició parroquial i sindical forta, i l’atur també està afectant.