Dia:  Sábado, 31 de Julio
Hora:  a les 20:00
Lloc:  Monestir de Sant Pere de Rodes. El Port de la Selva
Organitza:  Festival de Música de Sant Pere de Rodes
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Monestir de Sant Pere de Rodes
Camí del Monestir, s/n, 17489 , El Port de la Selva
Concert

Violin Serenade a Sant Pere de Rodes

​​​​​​​CALLIOPE DUO

El Calliope Duo es va fundar el 2002. Els músics han escollit la musa grega Calliope, la musa de la poesia èpica i del cant elegíac per donar nom al duo. El duo Calliope ha estat convidat a festivals tan reconeguts com el Festival Internacional de Música de Cambra de Böblingen, el “Havelländische Musikfestspiele”, el “Più Piano” a Itàlia, el “Festival de Música Sant Pere de Rodes” a Espanya, el “Chopin Associatie Vlaanderen VZW ”, la“ InnaMORAti della musica ”a Avellino, la“ Stadione Concertistica Melodica ”a Ragusa, la“ I martedì di Musicarte ”a Villa Rospigliosi, la“ Interfest Bitola ”a Macedònia del Nord i altres
El 2019, el duo va rebre invitacions de la Filharmònica de Sibiu (Romania), Viena i Girona. A més, els músics van actuar amb gran èxit a Lió al festival “Musique en Franc Lyonnais” el setembre de 2019.
El repertori del duo va des de la música barroca fins a la música contemporània.
El primer CD del duet es va crear el 2007. El 2010 es va publicar un altre CD dedicat al compositor berlinès Max Doehlemann.

 

Artashes Stamboltsyan, violí
Segon violí a la Filarmònica Vogtland Greiz / Reichenbach.
Nascut a Armènia, va estudiar direcció de violí i orquestra a l’Acadèmia de Música Estatal “Komitas” d’Erevan . Va ser cofundador i concertista de l’orquestra de cambra del col·legi de música.
Quan encara era estudiant va guanyar el 2n premi al concurs nacional armeni.
Stamboltsyan  va seguir els seus estudis en direcció de cor a la Universitat de Música i Teatre de Hannover.
Artashes Stamboltsyan ha actuat com a solista i director amb diverses orquestres, inclosa l’Orquestra de Cambra Seelze, l’Orquestra de Cambra Gehrdner i la Filharmònica Vogtland Greiz / Reichenbach. Des del gener del 2011 dirigeix ​​el cor de cambra Zeulenroda.
El febrer de 2010 va treballar com a director d’orquestra en la producció i representació del musical “El fantasma de Canterville” de J. M. Michel.
Des del 2015 Stamboltsyan dirigeix ​​la “Jove Orquestra Simfònica” de la Vogtland Music School.
Les actuacions amb els nombrosos conjunts de música de cambra (Calliope Duo, Neuberin Trio, Quartett 21) completen la seva variada activitat artística.

Sarah Stamboltsyan, piano
Sarah Stamboltsyan va estudiar piano i música de cambra a l’acadèmia de música “Komitas” d’Erevan / Armènia i a la Universitat de Música i Teatre de Hannover amb el professor W. Krainew . A més, va realitzar una especialització en música eclesiàstica a la Universitat de Música Església de Dresden.
A continuació,  va participar en diversos cursos de piano d‘ “Interpretació de Bach” amb el professor W. Blankenheim a Saarbrücken i en un enregistrament de CD amb el concert per a clavicèmbal en re major de J. S. Bach (Vogtland Philharmonie, director: S. Fraas). Amb aquest mateix concert va actuar a Chicago (EUA).
L’artista independent ha treballat amb directors com Jiří Malát, Doron Salomon, GMD Stefan Fraas i altres.
Entre el 2001 i el 2005 va actuar regularment com a solista als concerts Bach-Nacht von Acht bis Mitternacht“de Greiz (director: Frauenkirchenkantor Matthias Grünert), també va actuar amb el quintet de corda de Dresden a la Frauenkirche / Dresden i amb la Mannheim Chamber Orchestra del castell de Hambach, amb l’Orquestra de Cambra Folkwang Essen, així com amb la Filarmònica Vogtland als EUA, Turquia, Espanya i altres.
Sarah Stamboltsyan és membre del duo Calliope, Neuberin Piano Trio i el trio Frauenrausch.

PROGRAMA

Arcangelo Corelli
Sonata en Re Major, Op.5, No.1

Grave-Allegro-Allegro-Adagio-Allegro

Johan Svendsen 
Romance en Sol Major, Op.26

Alexander Zemlinski  
Serenade en La Major
Mäßig
Langsam, mit großem Ausdruck
Sehr schnell und leicht
Mäßiges Walzer – Tempo
Schnell

Felix Mendelssohn     
Lied ohne Worte Op. 62, Nr. 6 “Frühlingslied”
Lied ohne Worte Op. 62, Nr. 1
Lied ohne Worte Op. 102, Nr. 3

Jules Massenet            
Meditació de Thais

Johannes Brahms  
Dansa Hongaresa No. 5
Dansa Hongaresa No. 2