Dia:  Martes, 18 de Mayo
Hora:  de 9:15 a 14:00
Lloc:  ▶️ Universitat Abat Oliba CEU - Sala de Graus. Barcelona
Organitza:  Institut d'Humanitats Ángel Ayala
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
▶️ Universitat Abat Oliba CEU - Sala de Graus
Bellesguard, 30 , 08022, Barcelona
Jornada

La qüestió social a la llum del 'Rerum Novarum'

L'encíclica Rerum novarum, del papa Lleó XIII, és considerada el punt de partida del magisteri social de l'Església. Estableix les bases per a una reflexió sobre les qüestions d'actualitat social a la llum de la veritat de l'Evangeli. Va ser una referència de pensament en un moment en què la industrialització havia produït canvis estructurals en la cultura i la societat.

En complir-se els 130 anys de la publicació d'aquest important document, l'Institut d'Humanitats Ángel Ayala (IHAA) ha organitzat a Barcelona un seminari monogràfic. Per culminar aquestes setmanes de reflexió sobre les diferents implicacions de la Rerum novarum i la seva connexió amb els assumptes més candents de la qüestió social, s'ha convocat una jornada de conclusió.

Es desenvoluparà d'acord amb el programa següent:

  • 9:15 - Inauguració de la jornada. Carmen Cortés, delegada de l'IHAA a Barcelona.
  • 9:45 - "La noció del bé comú en la Rerum novarum". Elio Gallego, professor de Filosofia del Dret a la Universitat CEU San Pablo i titular de la Càtedra Ángel Herrera de DSI de l'IHAA.
  • 10:30 - "La fraternitat en la Rerum novarum: deures de justícia i de caritat". Higinio Marín, professor titular d'Antropologia Filosòfica a la Universitat CEU Cardenal Herrera.
  • 11:50 - "La Rerum novarum i el magisteri de l'Església. L'encíclica Laudato si". Mons. Javier Vilanova, bisbe aux. de Barcelona.
  • 12:45 - Taula rodona moderada pel professor Emili Boronat.
  • 13:30 - Clausura de la jornada. Rafael Rodríguez-Ponga, rector de la Universitat.

Les persones interessades a assistir-hi de manera presencial han de confirmar-ho a ccortes@uao.es (delegada de l'IHAA a Barcelona).

Es pot seguir digitalment l'esdeveniment a través d'aquest enllaç.