Dia:  Miércoles, 17 de Noviembre
Hora:  a les 19:00
Lloc:  Museu Diocesà de Barcelona . Barcelona
Organitza:  Museu Diocesà de Barcelona - Catalonia Sacra
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Museu Diocesà de Barcelona
Pla de la Seu 7 , 08302, Barcelona
Conferència

La custòdia de la catedral de Barcelona, amb Joan Domenge

La cadira dita del rei Martí, la custòdia i les corones que li fan de dosser constitueixen un conjunt sumptuari únic i excepcional, format al llarg dels segles amb afegits i complements que l’han magnificat i enriquit.

Però alhora han camuflat les delicades línies de la primitiva custòdia, obrada a la darreria del segle XIV, tot seguint la tipologia turriforme o de templet gòtic, decorat amb refinades formes arquitectòniques.
Amb la voluntat de comprendre millor aquesta obra impactant, s’analitzaran les diverses parts que la componen i es contextualitzaran històricament i artística. Així mateix es posarà èmfasi en algunes joies de gran valor que són, a més d’obres artístiques excepcionals, penyores de la devoció professada al Santíssim Sagrament.

 

Durada 90 minuts (aprox.)

Guia Dr. Joan Domenge

Observacions Activitat amb reserva prèvia. Places limitades

Més informació i reserves: museudb@arqbcn.cat

 

Normes Covid-19

És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres i no tocar els objectes ni seure als bancs.

Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts per poder-vos rentar les mans.

La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària. Qualsevol modificació serà avisada prèviament als inscrits/tes per mitjà de correu electrònic.

 

Imatge