Dia:  Lunes, 30 de Noviembre
Hora:  a les 19:00
Lloc:  CaixaFòrum Barcelona . Barcelona
Organitza:  Fundació "La Caixa"
Preu:  6.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
CaixaFòrum Barcelona
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 , 08038, Barcelona
Conferència

ANUL·LAT · La mort i el càstig a la nostra mitologia. Emilio Suárez de la Torre i Jordi Balló a Barcelona

CONFERÈNCIES I DEBATS

DILLUNS 30 DE NOVEMBRE DE 2020

La mort no ens iguala a tots, i es pot deduir en la manera en què els grecs concebien la mort i el que venia després. De fet, no es pot donar una resposta única sobre la visió que tenien els grecs de la mort, els premis, el càstig i les vicissituds posteriors, ja que n'hi ha hagut diferents concepcions fins als nostres dies. En la tradició clàssica, la mort, la violència i el càstig podien ser considerats no representables en escena. En canvi, Shakespeare converteix en una qüestió clau de la seva dramatúrgia el contingut explícit com l'assassinat i la tortura, que apareixen a l'escenari de moltes de les seves obres i que recuperaran molts autors cinematogràfics com ara Tarantino, Kurosawa o Kubrick.

Emilio Suárez de la Torre ha estat catedràtic de Filologia Grega de la Universitat Pompeu Fabra. Entre les seves publicacions destaquen Antología de la lírica griega (Cátedra, 2002) i la traducció de la Teogonía de Hesíodo (Dykinson, 2014).

Jordi Balló és professor i degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. Ha publicat, entre d'altres, el llibre Yo ya he estado aquí: ficciones de la repetición (Anagrama, 2005). Ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona d'Audiovisuals.

HORARIS

Dilluns 30 de novembre, a les 19 h

COMENTARIS

50 % DE DTE. PER A CLIENTS DE CAIXABANK

Capacitat limitada.

Es prega puntualitat.

Per a la seguretat dels participants, s'hi aplicaran les mesures de seguretat i higiene previstes oficialment.

COL·LABORA

la casa dels clàssics