Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
caixa-urgell-1
Fotografia: Bisbat d'Urgell.
Galeria d'imatges

Bisbat d'Urgell Facilitar activitats d'estiu per a totes les famílies i ajudar els infants en risc social. Són els objectius dels convenis que han signat aquest dimarts 20 de febrer la Fundació "la Caixa" amb el bisbat d'Urgell i la Fundació Sant Francesc Xavier de la parròquia de Sant Ot de la Seu d'Urgell.

Pel que fa al bisbat d’Urgell el conveni de col·laboració té l’objectiu de facilitar que joves i adolescents de famílies sense recursos o en risc de vulnerabilitat de les comarques de la diòcesi puguin gaudir d’estades de colònies a l’estiu a la xarxa d’esplais i cases de colònies desplegades pel territori del bisbat d’Urgell. Les cases de colònies i albergs del bisbat d’Urgell es localitzen en entorns naturals privilegiats, com el Santuari de Núria, al Pirineu, o les cases als municipis de Foradada o Santa Maria de Meià entre d’altres, el que suposa un element educatiu de gran interès.

D’altra banda, aquestes colònies d’estiu donen l’oportunitat a infants i a adolescents perquè puguin realitzar activitats formatives, de convivència i amb valors sòlids en un entorn natural de qualitat. L’objectiu del conveni és que el màxim de joves de la diòcesi que ho demanin puguin gaudir d’aquest tipus d’activitats sense que en siguin un impediment els recursos econòmics familiars; i per complir-ho la Fundació "la Caixa” fa donació de 10.000 euros al Bisbat d’Urgell.

Adaptar-se a necessitats i possibilitats

Pel que fa a la parròquia de Sant Ot i el projecte de la Llar d’Infants, el conveni vol fer possible un projecte educatiu d’estimulació primerenca en infants de curta edat, per tal de millorar la situació de les famílies usuàries, donat que totes es troben en situació de risc social. L’objectiu principal és aconseguir que els alumnes arribin a les escoles amb el mateix nivell d’aprenentatge motor i educatiu que la resta de nens del seu entorn.

Per això, es volen oferir als infants materials i elements que s’adaptin a les seves necessitats i possibilitats. Tots els nens i nenes usuàries de la Llar d’Infants han passat pel filtre dels Treballadors Socials de Càritas Diocesana per tal d’acreditar la seva situació de vulnerabilitat i risc social. La Fundació “la Caixa” ha fet donació de 10.000 euros a la Fundació Sant Francesc Xavier que seran destinats al funcionament de la Llar d’Infants Francesc Xavier per a famílies vulnerables o en situació de pobresa.

El conveni ha estat signat per part de la directora de Banca d’Institucions Religioses de Caixabank, Ingrid Borràs, i el sotsdirector de l’oficina de CaixaBank de la Seu d’Urgell, Robert Cejuela. Per part del bisbat, el representant ha estat l’ecònom diocesà, David Codina, i per part de la parròquia, el president de la Fundació Sant Francesc Xavier i rector, Ignasi Navarri.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.