Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) La catedral de Sant Llorenç, al bisbat de Sant Feliu, ha començat aquest dimecres la celebració del 75è aniversari de la seva reconstrucció, després que el temple hagués estat destruït durant la Guerra Civil. El bisbe Agustí Cortés ha presidit l'eucaristia diària a la catedral.

El bisbat, però, reserva els actes centrals de la celebració per aquest diumenge. A les 11h del matí es farà la inauguració de la primera fase de les obres de manteniment i millora de la catedral, que han intervingut els portals del Roser i Bon Pastor, les façanes laterals, el campanar i el nou enllumenat amb leds de la nau central. També es presentarà el nou cancell, que permet una comunicació més diàfana del temple amb la plaça. Precisament aquest espai reformat acollirà, a partir de diumenge, una exposició gràfica de l’evolució del temple des de la seva reconstrucció.

A tres quarts de dotze del matí, la colla de Campaners de Sant Llorenç farà repicar les campanes a la capital del Baix Llobregat. L’agrupació, que enguany celebra els seus 25 anys de vida, protagonitzarà el preludi de l’eucaristia presidida pel bisbe Agustí Cortés. Aquest acte central de la commemoració dels 75 anys de la reconstrucció del temple estarà acompanyat per l’alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz, regidors del consistori i membres dels consells pastoral, d’economia de la Fundació Laurentius i diverses comissions d’obres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.