Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Claret) “Aquest any l’ajuda es fa més necessària que mai”. El Col·legi Claret Barcelona i l’ONG dels missioners claretians a Catalunya, Enllaç Solidari, expliquen que la situació de pandèmia ha fet més difícil el Projecte d’Apadrinaments: “Al Brasil s’han encarit molt els productes bàsics d’alimentació, han crescut les necessitats i la majoria d’activitats que es fan amb les famílies apadrinades s’han hagut de cancel·lar”. A més, diversos padrins s’han hagut de donar de baixa de la seva col·laboració mensual.

En aquest context, el Claret de Barcelona col·labora, un any més, amb Enllaç Solidari i els seus projectes d’apadrinaments. L’objectiu d’aquest projecte és assegurar una bona alimentació a nens i nenes de la regió amazònica del Brasil.

Les precaucions que s’han de prendre aquest any han motivat a fer un vídeo en què s’explica a les famílies i amics en què consisteix aquest projecte i quins són els seus objectius.

Els alumnes del Col·legi Claret fan cada any alguna activitat per recollir els diners que necessiten per ajudar als infants apadrinats del Brasil. Enguany els de 2n d’ESO han dissenyat una samarreta solidària basada en el lema de la campanya de l’escola ‘El demà és avui. M’ajudes?‘. Tots els beneficis recollits amb la venda d’aquestes samarretes es destinaran als infants del Brasil.

En la programació d’activitats hi ha una fase de motivació-conscienciació a les aules i una fase d’acció on, depenent del curs, s’envia una carta al fillol, es fa una tómbola solidària i on també proposen fer una aportació econòmica voluntària.

Des del Claret Barcelona expliquen que “el projecte d’apadrinaments funciona perquè hi ha molts padrins i padrines que col·laboren mensualment”. Els diners s’envien al Brasil perquè la família d’apadrinament pugui comprar gèneres de primera necessitat. Actualment, el Col·legi Claret de Barcelona, en tota la seva comunitat educativa, té apadrinats 17 nens i nenes a les poblacions de Seringuiras i Saô Miguel de Guaporé.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.