Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L’arquebisbat de Barcelona ha anunciat que a finals de curs rescindirà el contracte de lloguer a l’Acadèmia Cultura, una escola històrica de l’Hospitalet de Llobregat. Al·leguen que l’edifici no reuneix les condicions per seguir amb l’activitat educativa i que l’empresa llogatera no ha dut a terme el manteniment de l’edifici.

Després que el personal de l’escola i les més de tres-centes famílies que formen la comunitat educativa es concentressin per revertir aquesta decisió, l’arquebisbat ha fet públic un comunicat en el qual expressa que segons un informe tècnic “l’estat de conservació dels edificis els fan totalment inadequats per a la seva funció”. Recorden que, segons el contracte de lloguer, l’Acadèmia Cultura és la responsable legal de conservar els immobles arrendats.

D’altra banda, l’escola va deixar de pagar el lloguer al mes de juliol, i actualment té un deute acumulat amb l’arquebisbat de 51.640,07 euros.

Segons ha recollit el mitjà local Districte 7,  l’Acadèmia Cultura considera que s’han trobat “davant d’un mur” des que fa un any, quan els serveis centrals de l’arquebisbat van assumir la gestió dels edificis. L’escola, amb una història de 70 anys, va ser deixada en herència a la parròquia de la Mare de Déu dels Desamparats, al barri de La Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat, després de la defunció dels seus fundadors.

L’ajuntament de la ciutat ja ha manifestat que, tot i no tenir competències en la matèria, s’ofereix com a ens mediador entre l’escola i l’arquebisbat. El govern local, presidit per la socialista Núria Marín, ha demanat a la cúria que reconsideri la “decisió unilateral del tancament