Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Passió d'Esparreguera) La temporada passada es va haver de suspendre la Passió d’Esparreguera havent realitzat únicament la primera representació. Aquest 2021 l’espectacle s’adapta a les noves mesures amb més ganes i il·lusió que mai.

L’Espectacle de La Passió és el tret artístic, cultural i social més important i distintiu d’Esparreguera, un espectacle extraordinari que combina modernitat i tradició.

La Passió és hereva d’una tradició popular centenària que enllaça l’Edat Mitjana amb el segle XXI i que ha perviscut gràcies a la cura i esforç dels esparreguerins i esparreguerines que, al llarg dels segles, han sabut adaptar-la als nous temps, fer-la créixer i transmetre-la de generació en generació. Un espectacle extraordinari que combina modernitat i tradició, i que fa que la Passió esdevingui un gènere teatral per mèrits propis.

L’equip de direcció, proposa un any ple de novetats per tal de fer possible l’espectacle en la situació actual. Una proposta arriscada, amb una nova mirada de l’espectacle, que s’adapta als nous temps.

Espectacle adaptat en text i forma

Enguany, l’espectacle es representarà en 6 úniques dates: 27 de març, 2, 11, 17, i 25 d’abril i 1 de maig. La durada de la representació també s’ha vist forçosament reduïda, passant a ser d’una hora i quaranta-cinc minuts. Serà un nou format d’espectacle que concentrarà els moments més emotius i impactants de la Passió d’Esparreguera.

En tot moment es complirà amb el protocol COVID-19, marcant les entrades i sortides i mantenint una correcta ventilació. El personal tant de sala com d’escenari aplicarà la normativa dictada per les autoritats i vetllarà pel seu compliment.

Per aquest motiu, l’espectacle ha adaptat la seva tradicional estructura (matí-tarda), a una representació reduïda.

Incorporació tecnològica

La tecnologia enguany pren el protagonisme en les representacions de la Passió. Dos nous projectors i la incorporació de focus LED permetran efectes audiovisuals a l’espectacle. El ciclorama del teatre esdevé pantalla, crearà profunditat a l’escena i complementarà les escenografies. Totes aquestes millores s’afegeixen a les taules de llums i de so, renovades tot just l’any passat. Així, la posada en escena s'adapta als nous temps i s'actualitza amb la incorporació de nova tecnologia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.