Vés al contingut

notícies relacionades

Jordi Carapuig: “Catalunya és terra de Passions”

(Glòria Barrete –Esparreguera/CR) En època de Carlemany, al segle IX, es fan a Catalunya les primeres representacions de teatre religiós, conegudes com a representació de La Passió, dos segles abans que a la resta de la Península Ibèrica. Serà, però, a l’Alta Edat Mitjana quan es produeixi l’eclosió de les Passions tal i com avui dia les coneixem. La més antiga documentada és la Passió de Cervera, del segle XV, però hi ha la d’Ulldecona que té documentació del 1512 o la d’Olesa i Esparreguera que també compten amb cinc-cents anys d’història.

La Passió d’Esparreguera comença una temporada adaptada a la COVID-19

(Passió d'Esparreguera) La temporada passada es va haver de suspendre la Passió d’Esparreguera havent realitzat únicament la primera representació. Aquest 2021 l’espectacle s’adapta a les noves mesures amb més ganes i il·lusió que mai. L’Espectacle de La Passió és el tret artístic, cultural i social més important i distintiu d’Esparreguera, un espectacle extraordinari que combina modernitat i tradició.

Música en directe i una soprano a la Passió d'Ulldecona 2018

(Catalonia Sacra) El proper 18 de febrer a les 6 de la tarda tindrà lloc, a la catedral de Santa Maria de Tortosa, una representació del text dramatitzat de l'acte del Davallament. Estarà representat per 7 actors de La Passió amb l'acompanyament d'una soprano. Hi haurà música en directe i imatges per reforçar el text. 

Aquest dilluns, la il·luminació de la Passió a la Sagrada Família

(CR) Amb vocació de convertir-se en un referent dels dies de Setmana Santa aquest dilluns s'inicien les tres sessions en les que s'il·luminarà la Façana de la Passió. Dilluns, dimarts i dimecres es faran tres sessions a les 20:30, 21 i 21:30 hores. Una nova proposta de la Basílica de la Sagrada Família.

10 llibres de Setmana Santa

(Claret) Després de setmanes de preparació, els cristians es disposen a viure els misteris centrals de la seva fe. El mercat editorial ofereix una gran quantitat de publicacions per preparar aquesta celebració de la Setmana Santa. L’equip de la Llibreria Claret ha seleccionat alguns dels títols que millor poden ajudar a recórrer aquest camí final cap a la Pasqua.

La Passió de Sant Fructuós per a joves i famílies

(AC Sant Fructuós) El Teatre Metropol de Tarragona acull dissabte La Petita Passió de Sant Fructuós. Es tracta d'una adaptació per a joves, infants i famílies de La Passió de Sant Fructuós amb motiu de la cloenda del 25è aniversari de la primera representació d'aquesta obra de teatre. La representarà per primera vegada la secció jove de l’Associació Cultural Sant Fructuós.

Cinc músiques (més propina) sobre la Passió de Jesús

(CR) El relat de la Passió de Crist ha inspirat nombrosos artistes al llarg de la història: el plor de la Verge al peu de la creu, el judici i condemna de Jesús, les seves darreres paraules a la creu, la Resurrecció... Totes elles han estat reproduïdes en pintures, escultures, poemes i també en la música. Aquí teniu una petitíssima selecció del musicòleg i periodista Pep Gorgori per descobrir o retrobar-se amb aquestes músiques de Setmana Santa.   1. Les Passions de Johann Sebastian Bach

Les dones de la Passió, protagonistes del recés virtual de Quaresma dels jesuïtes

(Jesuïtes) Les figures femenines dels relats de la Passió són les protagonistes del recés de Quaresma en línia que proposa aquest any el portal web EspaiSagrat, de la Companyia de Jesús. La meditació de la Passió, tal i com la transmeten i viuen les dones que acompanyen Jesús és el fil que ajuda a guiar la pregària en aquests dies de Quaresma, durant els quals ens preparem per a celebrar el misteri pasqual.

panoràmica

Veure la fe