Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) Xavier Montané i Samuel Gutiérrez seran ordenats diaques de mans del bisbe Agustí Cortés aquest diumenge a la catedral de Sant Llorenç. Malgrat les restriccions d’aforament per motiu de la pandèmia, que obliguen a limitar l’assistència amb invitació, la celebració serà retransmesa en directe en obert, a partir de les 17.55h.

Serà una celebració sota el lema escollit pels ordenands, ‘Serviu el Senyor amb alegria’, i alhora marcat pel context de la pandèmia que vivim. L’ordenació diaconal erà un pas molt important per als ordenats, que inicien el seu servei com a ministres, entrant a formar part del clergat.

“Ja fa un grapat d’anys, gairebé 20, que a la senzilla parròquia de Sant Joan Baptista de Sant Feliu de Llobregat, acollidora i humil, vaig experimentar per primera vegada l’amor de Déu” ha expressat Gutiérrez. “La trobada personal amb Jesús va canviar radicalment la meva vida. Aleshores va començar una apassionant història d’amistat amb llums i ombres, però en la qual Déu sempre s’ha mantingut fidel”.

“Durant molts anys he viscut com a laic consagrat enmig del món. El fet d’entrar molt jove a treballar a Catalunya Cristiana ha estat, en aquest sentit, providencial. Gairebé una feina ‘feta a mida’, una autèntica benedicció de Déu. Però, tot i la satisfacció d’una vida més o menys unificada al voltant de Déu, el Senyor em demanava un do més gran de la meva vida, un compromís i un lliurament més radicals”, ha confessat el futur diaca.

Gutiérrez hi afegeix: “Després de molta pregària i discerniment, he descobert, amb sorpresa, que Déu em cridava a estimar-lo servint-lo com a apòstol i pastor en l’exercici del ministeri sacerdotal: ‘Qui hi enviaré?’ Experimento amb força que Déu em convida a expropiar la meva vida a favor seu i dels germans i posar-la al servei de la comunió, en aquest hospital de campanya en què s’ha convertit avui l’Església. Ara, a les portes de l’ordenació diaconal, la meva fragilitat i pobresa són avui encara més evidents, però sembla que això, per a Déu, no és sinó una condició necessària. Per això, davant de la seva insistència i del seu amor, si el Senyor ho demana i l’Església reconeix l’autenticitat d’aquesta crida, responc amb entusiasme: ‘Aquí em tens. Envia-m’hi’”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.