Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Maristes) La mostra itinerant “Maristes: 200 anys i+” ja és a Igualada. La inauguració oficial es va fer dimecres 11 d’octubre al vespre en un acte emotiu i senzill. Els parlaments van anar a càrrec dels directors del col·legi Maristes Igualada i del CRAE “La Llar”, Montse Pons i Cesc Elies respectivament, dels exalumnes Àngel Ruiz, president de l'AMPA, Albert Riba, empresari, comunicador i escriptor, i Marc Castells, alcalde de la nostra ciutat. L'acte va ser conduït pel també exalumne i periodista Albert Caballé.

L’alcalde de la ciutat, Marc Castells, va fer un recorregut de la presència dels Maristes a Igualada des dels inicis, el 1896, recordant la implicació dels Germans a la ciutat, fins i tot en les èpoques primerenques, “que van patir molt per portar l’educació a Igualada”. L’alcalde va fer referència a la seva experiència personal (tant ell com el seu pare i el seu avi són exalumnes maristes), destacant els valors que havia après a l’escola, “la societat va molt de pressa, però els valors dels Maristes es mantenen”, i reconeixent que als Maristes “hi havia passat els millors anys de la seva vida”. D’altra banda, va destacar el caràcter innovador i emprenedor de l’escola i va agrair a la direcció i al claustre tota la feina que fan. Igualment, en nom de la ciutat, va agrair al CRAE “una feina que feu que no es coneix gaire i que hauríeu d’exhibir més, que és la gran capacitat que teniu d’ajudar la gent més desafavorida”.

Per la seva part, Montse Pons, directora de Maristes Igualada, i Cesc Elias, van recordar que la mostra és una de els maneres de celebrar els 200 anys del bicentenari marista i van explicar els continguts de l’exposició, dient que posa els ulls en el passat, en el present i en el futur dels Maristes, i destacant que la intenció de la mostra és posar de manifest el compromís dels Maristes amb la societat, aportant experiència i tradició.

L’acte va acabar amb un petit concert del Grup de Folk del Conservatori de Música d'Igualada. La mostra itinerant “Maristes: 200 i+” es podrà veure a Igualada fins al 28 d’octubre. D’Igualada, anirà cap a Rubí, al mes de novembre.

Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.