Pasar al contenido principal

La diòcesi germana de Mallorca viu moments complicats. L’actual bisbe, Xavier Salinas, podria ser remogut properament a causa d’una presumpta relació afectiva amb la seva secretària, membre de l’aristocràcia sevillana i ex directora general d’Ensenyament del Govern balear. El cas ha suscitat una gran atenció mediàtica perquè el marit, Mariano de España, va contractar els serveis d’un detectiu i la premsa ha filtrat tot tipus de detalls. El bisbe Salinas ha negat qualsevol irregularitat reiteradament, però diversos mitjans apunten que la seva credibilitat ha quedat molt tocada.

D’entre els noms que s’han publicat aquests dies com a substitut destaca, per damunt d’altres, el de l’actual bisbe d’Eivissa, Vicente Juan Segura, vell conegut dels vaticanòlegs. Vicente Juan va ser escolà a València del futur cardenal Ricard Maria Carles i va escalar posicions a la Santa Seu fins arribar a ser el cap de la secció dels països de llengua hispana de la Secretaria d’Estat. Des d’aquest lloc de responsabilitat, Vicente Juan va ser l’autor de la controvertida frase pronunciada per Joan Pau II a favor de les tesis del Partit Popular en el projecte de transvasament de l’Ebre. Durant els anys que va exercir aquest càrrec es va distingir per actuacions polèmiques i va tenir una gran ascendència en els nomenaments episcopals mès polèmics a Catalunya. La polèmica també ha acompanyat Vicente Juan en la seva presa de possessió com a bisbe d’Eivissa -enmig de protestes d’una part dels assistents, a la qual van assistir els líders del PP Matas i Zaplana- i a la seva localitat natal, Tavernes de la Valldigna. En aquest cas, perquè l’Ajuntament d’aquesta població va paralitzar l’any 2008 les obres del xalet familiar per un seguit d’irregularitats urbanístiques. Vicente Juan té una gran afecció per les falles valencianes. Potser les podrà celebrar amb un nou ascens en la seva fulgurant carrera.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.