Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Després de l’anunci de Benet XVI d’aixoplugar els anglicans contraris a aquelles tendències més progressistes, els diversos diaris anglesos s’han fet un ressò exhaustiu sobre el tema. A continuació trobareu un breu recull de notícies i opinions.

400.000 anglicans de tot el món busquen la immediata unitat amb Roma. The Times.

La decisió del Papa és considerada per alguns anglicans com un dels capítols més dramàtics de ’evolució del cristianisme des de la Reforma Protestant que va fer néixer l’Església Anglicana fa 400 anys.

L’Església anglicana: La Roma Imperial. The Guardian.

Editorial The Guardian. El papa Benet XVI no és la via diplomàtica més segura pels anglicans. Ho mostra amb la recent decisió d’admetre un bisbe que ha negat l’holocaust. El papa busca de manera ferma i urgent una unitat contra les postures més progressistes i també la unitat davant el fenomen de la laïcitat.

Els conversos poden ofegar-se a la carn crua del catolicisme. The Times.

Libby Purves. L’acollida dels clergues anglicans dins l’Església catòlica mostra les diferències i dificultats sobre la visió que l’atac és la millor defensa. La invitació del papa farà que els constants escàndols sobre menors quedin fora del centre d’atenció. Amb aquesta estrategia també s'aconseguirà resoldre la escassa quantitat de capellans que avui dia té l’Església catòlica i de retruc recuperar alguns edificis de l’antiga Església annexa a la Reforma.