Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

Arxius adjunts

(Fundació Escola Cristiana) En relació al requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) als directors de cinc escoles per tal que prenguin mesures cautelars o d’execució de sentència davant les demandes d’una família de cada centre, la situació pel que fa a les quatre escoles concertades afectades, totes elles vinculades a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, és la següent:

1. Per a cada centre s’han presentat sengles escrits tot sol·licitant la personació de la titularitat del centre i de l’AMPA com a parts del procés. En els escrits se sol·licita també la nul·litat d’actuacions i la suspensió de la interlocutòria que requereix l’actuació de la direcció del centre.

2. El TSJC, per ara, ha respost només els escrits relatius a un dels centres. En la resposta admet la personació i dóna termini per a la formulació d’un recurs que es presentarà en breu.

3. Pel que fa als altres centres, es resta a l’espera de la resposta del Tribunal i, en cas que s’exhaureixi el termini sense que el Tribunal s’hagi pronunciat, se l’informarà de les dificultats per executar la interlocutòria i d’altres circumstàncies tot reiterant la voluntat de les titularitats i les AMPAs de presentar recurs.

4.Per tant, no es preveu, ara per ara, de canviar el normal desenvolupament de l’activitat acadèmica dels centres ni els seus usos lingüístics.

Aquest plantejament és unànime en les quatre titularitats dels centres afectats i es fa d’acord amb la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i el Departament d’Ensenyament.

Confiem que, mitjançant els recursos i d’altres actuacions jurídiques, puguem mantenir el model lingüístic dels nostres centres, que entenem que s’ajusta plenament a allò que fixa la legislació educativa catalana i és el que en tot moment hem defensat, car és el model
que garanteix la cohesió social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.