Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El voluntariat és un àmbit d’acció que va prenent més protagonisme en les escoles. Aquest és el cas dels centres La Salle Catalunya, que aposten per inculcar els valors de la solidaritat i el voluntariat als seus alumnes.

Per aquest motiu, el proper dissabte 16 de gener, en el marc del Pla Pastoral de Justícia Social, es celebra una jornada matinal dedicada a la promoció del voluntariat als centres escolars.
 

Josep Canal, coordinador de Pastoral de La Salle Catalunya, explica a CatalunyaReligió.cat que aquesta jornada “està pensada pels mestres, perquè tirin endavant el projecte de voluntariat que hi ha a les nostres escoles i ensenyin aquests valors als nostres alumnes”.
 
La Jornada pretén dur a terme un debat i una reflexió sobre com està funcionant el voluntariat, com es pot fer més difusió i com promoure’l de manera activa a les escoles entre els joves i les famílies. La jornada s’adreça principalment a educadors de qualsevol centre escolar, a entitats del tercer i quart món vinculades a La Salle, a animadors de joves lasal·lians i finalment a pares i mares vinculats a l’escola.
 

 

Les escoles La Salle a Catalunya, treballen el tema del voluntariat de manera diferent entre elles. “Les nostres escoles estan situades en barris molt diversos i amb tipologies de famílies molt diferents, i per aquest motiu, les necessitats en relació al voluntariat són diferents”, afirma Jordi Jover, coordinador de comunicació de La Salle Catalunya.
 
L’escola que més organitzada està en el sentit del voluntariat és La Salle Bonanova, on compten amb Finestra Oberta un grup on hi col·laboren  gairebé 200 alumnes per a tasques de voluntariat en casals d’avis, fundacions i centres oberts. La resta d’escoles també compta amb un voluntariat però per casos més puntuals com poden ser les festes de Nadal.
 
El valor del voluntariat
 
“Creiem que el voluntariat és una idea interessant per treballar amb els postres alumnes, perquè mostra el valor de la solidaritat, perquè els ajuda a que obrin el camp de mires i veure altres realitats”, afirma el germà Josep Canal.

 
En una mateixa línia, Jordi Jové explica que “és molt important treballar la justícia social i fer que els nostres alumnes obrin els ulls. És important inculcar criteris de sensibilitat, especialment en les escoles on la tipologia de famílies que hi ha és més benestant”.

Està previst que la jornada, que començarà a dos quarts de deu del matí,  duri quatre hores i que hi participin membres de la Federació Catalana de Voluntariat Social, dels Jesuïtes, de la Fundació Arrels i del grup de solidaritat Finestra Oberta de La Salle.