Dia:  Viernes, 17 hasta el domingo, 19 de Julio
Lloc:  Casa d'Espiritualitat del Miracle. El Miracle
Organitza:  Universitat de Girona
Preu:  445.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Casa d'Espiritualitat del Miracle
Santuari del Miracle, 25287, El Miracle
Curs

Significats i Valors Espirituals de la Natura, al Miracle

El Postgrau en Significats i Valors Espirituals de la Natura es torna a programar amb noves dates.

El segon mòdul tindrà lloc el cap de setmana del 17 al 19 de juliol a la Casa d'Espiritualitat del Miracle (Solsonès)

La matrícula està oberta a la web de la Fundació UdG

Curs d'especialització

Actituds, Eines i Tècniques per Percebre i Viure els Significats i Valors Espirituals de la Natura

4a Edició

Codi: 194044

Tipologia: Curs d'especialització

Idioma: Català

Data d'inici: 17/07/2020

Data darrera sessió presencial: 19/07/2020

Data de finalització: 19/07/2020

3 ECTS  / 21 hores presencials

Horari

de les 16 h del divendres fins a les 18 h del diumenge.

Lloc de realització: Casa d'Espiritualitat del Santuari del Miracle

Places: 25

Raons per fer el curs

 • Raons personals: Adquirir o desenvolupar les capacitats per poder percebre, entendre i gaudir dels valors i significats espirituals de la Natura.
 • Raons professionals: Adquirir les capacitats i habilitats personals per facilitar a altres persones l’accés als valors espirituals de la Natura, i introduir aquests criteris i elements en la pràctica professional i en l’organització on es desenvolupa l’activitat, sigui per la via de la responsabilitat social corporativa o altres.
 • Aquestes capacitats i habilitats tenen una gran versatilitat, i es poden aplicar i acoblar a professions i activitats molt diverses, mentre estiguin vinculades directament o indirecta amb la Natura, des de jardins fins a parcs o espais naturals, siguin o no protegits.

L'import del curs inclou l'allotjament i els àpats al Miracle.

  A qui s'adreça

  • Guies turístics de natura, guies excursionistes o d’escalada, o guies vinculats a altres activitats que es desenvolupen en ambients naturals.
  • Professionals de l’educació ambiental.
  • Professionals de la interpretació del patrimoni natural i cultural associat.
  • Gestors i responsables de patrimoni natural (espais naturals protegits).
  • Responsables i monitors d’esplai.
  • Docents interessats en la temàtica, per exemple els vinculats a models escolars alternatius o activitats educatives no reglades relacionades.
  • Professionals de la salut interessats en els efectes terapèutics que els valors immaterials de la natura tenen en determinades patologies.
  • Persones que desenvolupen activitats en organitzacions vinculades a les professions esmentades i que vulguin introduir aquests valors i significats espirituals de la natura en el seu funcionament intern i extern.

  Presentació

  A tot Europa augmenta l’interès pels significats i valors espirituals de la natura, tant d’una manera general com, especialment, per determinats llocs i paisatges. A Catalunya també creix el nombre de persones que se senten atretes per indrets o paisatges particulars connectats amb aquests valors, ja sigui al marge de qualsevol creença religiosa com des de les diverses confessions religioses que hi ha al país. Com altres recursos fràgils, no n’hi ha prou amb identificar i valoritzar els elements que tenen valor espiritual, també cal comunicar-los i gestionar-los adequadament. Aquest serà el primer curs universitari a Catalunya que aborda aquest tema; i es proposa fer-ho d’una manera rigorosa i inclusiva, des d’un punt de vista teòric i aplicat alhora, orientat a la formació de professionals qualificats. El postgrau oferirà també un espai de reflexió, formació i difusió sobre les raons últimes per les quals ens comprometen a favor de la natura, i de les implicacions en l’ètica personal i col·lectiva, en línia amb l’anomenada ecologia pregona, a l’hora d’integrar-les en el funcionament quotidià de les organitzacions i entitats, ja siguin públiques, privades o del tercer sector.

  Objectius

  En relació amb els significats valors espirituals de la natura, l’estudiant serà capaç de:

  • Identificar-los, descriure’ls i caracteritzar-los.
  • Comunicar-los d’una manera clara i atractiva.
  • Proposar i, si s’escau adoptar, mesures de gestió adients.
  • Avaluar els canvis que aquests valors experimenten en la societat i adaptar-s’hi.
  • Avaluar l’impacte que aquests valors tenen en les persones.

  Sortides professionals

  Totes aquelles professions en què l’interès per descobrir, reconèixer i viure els valors i significats espirituals de la natura pugui constituir un valor afegit en les seves activitats: guies turístics, guies de muntanya o de natura, professionals de l’educació ambiental o de la interpretació del patrimoni natural (els espais naturals protegits cobreixen el 30% de Catalunya), serveis d’atenció al públic en llocs de valor espiritual, responsables i monitors d’esplai, així com professionals de la salut. També persones vinculades a les organitzacions que treballen aquests temes i que volen integrar aquesta dimensió immaterial de la natura en la seva entitat, unitat o activitat.