Pasar al contenido principal
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
▶️ Youtube
Adreça (carrer i número)
Barcelona
Municipi
Barcelona
Nom de l'entitat organitzadora
Mans Unides
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Fam, violència i canvi climàtic: el cas d'Haití

​​​​​​​Amb motiu dels dies internacionals de l'Alimentació i de l'Erradicació de la Pobresa, Mans Unides convoca la taula rodona “Fam, violència i canvi climàtic: el cas d'Haití”.

Serà una trobada en el qual, amb Haití com a exemple, diversos experts reflexionaran sobre l'augment de la fam i la pobresa en el món, posant l'accent en problemes com els conflictes i el canvi climàtic.

Els ponenta analitzaran complex moment que viu Haití, com a paradigma de les tendències existents en moltes regions del planeta. El país del Carib, colpejat per la pobresa multidimensional, la violència política i social i les conseqüències de desastres naturals que cíclicament obliguen la població a refer les seves vides, s'enfronta, a més, a un increment de la fam i la desnutrició que afecta, fonamentalment, a la infància.

Dades pràctiques per al seguiment online

Accedir aquí 

  • Preguem confirmar l'assistència en aquest enllaç, tant per a la modalitat presencial com en línia 

  • Telèfon per a plantejar preguntes per WhatsApp: +34 690 16 48 87.  

 Participants

  • Fidel Podga, coordinador del departament d'Estudis i Documentació de Mans Unides. La seva intervenció se centrarà en l'augment de la fam i la pobresa a nivell global i en les possibles causes estructurals d'aquest increment.

  • Juan de Amunátegui, coordinador del departament de Projectes d'Amèrica a Mans Unides. La seva exposició assenyalarà els principals obstacles per al desenvolupament d'Haití i esbossarà algunes lliçons apreses de l'experiència de Mans Unides al país.

  • Richard Frechette, fundador de l’ong Nuestros Pequeños Hermanos (NPH). En la seva ponència –en diferit per raons d'agenda– compartirà la seva perspectiva, després de gairebé 40 anys al país, sobre algunes de les necessitats i potències del poble haitià.

  • Stevelson Edouard, director de l'àrea de Gestió Social de l’ong América Solidaria. Centrarà la seva participació en les conseqüències que els desastres naturals tenen sobre la població i en les iniciatives de resiliència climàtica posades en marxa.

  • Xavier Adsará, director de NPH España i president de NPH Europa. Participarà en la taula per a complementar la intervenció de Richard Frechette, subratllant la importància d'un entorn no violent per al desenvolupament dels joves haitians. 

Modera: Olga Regueira, consultora i cooperant amb més de 10 anys d'experiència a Haití en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i l'educació.

 

Després d'una primera intervenció dels ponents, es donarà pas a les preguntes dels mitjans de comunicació (les preguntes podran fer-se per WhatsApp, per a, posteriorment, obrir la taula al debat i la discussió sobre els temes abordats en les intervencions).