Pasar al contenido principal
Targa - Santanach - Rafart
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Biblioteca de Catalunya - Sala de la Caritat
Adreça (carrer i número)
C. Hospital, 56
Municipi
Barcelona
Nom de l'entitat organitzadora
Fragmenta Editorial - Biblioteca de Catalunya
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Joan Santanach, Adrià Targa i Susanna Rafart presentaran ‘Per abastar una estrella’ a la Biblioteca de Catalunya

El professor Joan Santanach presentarà el seu nou llibre Per abastar una estrella. Verdaguer i el «Cant de Gentil» acompanyat dels poetes Susanna Rafart i Adrià Targa. Serà el dimecres dia 17 d’abril a les 18:30 h a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya (C. Hospital, 56, Barcelona). També es podrà seguir en directe per internet.

L’acte serà presentat per Ignasi Moreta, editor de Fragmenta.

El novembre de 1885, quan la resta de Canigó ja era a la impremta, Jacint Verdaguer continuava donant voltes a la redacció del «Cant de Gentil». A través de múltiples assajos —una trentena d’esborranys—, assistim a la seva evolució. Partint d’una descripció, extraordinàriament lírica, de l’estimada adormida, evolucionarà fins a convertir-se en expressió, una de les més corprenedores que s’han escrit mai en català, dels anhels vastos i exigents del poeta, i del dolor inconsolable que comporta la constatació de la impossibilitat d’assolir-los.

Joan Santanach (Barcelona 1973) és professor de literatura catalana a la Universitat de Barcelona, amb un peu posat en la cultura medieval i l’obra de Ramon Llull, i l’altre en la literatura del vuit-cents i la poesia de Jacint Verdaguer. Va ser comissari de l’Any Llull (2015-2016). Actualment té molt avançada l’edició crítica de Canigó, de Verdaguer.

L’acte es pot seguir en directe per internet, aquí.

Entrada lliure. Aforament limitat.