Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
sant eulàlia
Fotografia: Església de Barcelona

Saber más

Galeria d'imatges

ARQUEBISBAT DE BARCELONA El Museu Diocesà de Barcelona ha obert al públic l’exposició 'Dialoghi Paralleli. Sancta Eulalia Nobilis Gemma', dedicada a la copatrona de Barcelona, santa Eulàlia. La mostra compta amb les obres escultòriques de Jorge Egea i Luca Freschi, dos artistes que en les seves investigacions analitzen la cultura clàssica, reinterpretant-la i oferint noves i originals solucions iconogràfiques, més delicades, simbòliques i espirituals.

Amb motiu de l’exposició, el Museu Diocesà de Barcelona exhibeix una peça que ha estat recentment restaurada: una imatge barroca del segle XVIII de santa Eulàlia. Partint de l’observació de l’escultura, Egea i Freschi presenten la seva proposta artística.

En les seves primeres representacions de la santa barcelonina, Egea va voler donar substància al drama terrenal de santa Eulàlia, representant els turments als quals havia estat sotmesa, el turment de la seva carn, el somni de la mort.

Egea mira atentament el que es relata a l’antiga Passió amb el desig de retornar forma i volum als meravellosos records dedicats a ella, desitjant transmetre la realitat d’aquells esdeveniments que, si es confiaven exclusivament a la paraula escrita, corrien el risc de no emergir íntegrament, l’anomenada bellesa tràgica.

Altrament, Freschi segueix un camí semblant al d’Egea, combinant una representació realista de la santa de Barcelona amb una altra més simbòlica. L’artista abandona la figuració clàssica per concentrar-se en una dimensió més evocadora.

La mostra coincideix amb una altra exposició dels artistes Luca Freschi i Jorge Egea que properament tindrà lloc al Museu Europeu d’Art Modern.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.