Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(DGAR) La Direcció General d’Afers Religiosos ofereix informació i recursos al personals de les administracions locals per resoldre dubtes i consultes sobre la nova normativa dels centres de culte religiós.

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 22 de juliol una llei en què regulava la realitat dels centres de culte, amb un triple objectiu: facilitar l'exercici del dret de llibertat de culte, donar suport als ajuntaments a l'hora de garantir aquest dret i vetllar per unes condicions adequades pel que fa a la seguretat i higiene dels locals.

El Decret 94/2010, que desplega l’esmentada llei, estableix les condicions tècniques i materials necessàries per a l'obertura i el funcionament de nous locals. Així mateix, s’hi va preveure l'adaptació dels centres de culte existents anteriorment a la normativa, amb un termini que va finalitzar el 29 d'octubre de 2020.

Per tal de difondre el marc normatiu que regula els centres de culte a Catalunya, la DGAR ha programat dues sessions virtuals: el 18 de març de 2021, de 9.30 a 11.30 hores i l’11 de novembre de 2021, de 9.30 a 11.30 hores.

Aquesta formació s'adreça al personal de les administracions locals catalanes que planifiquen serveis públics vinculats a la diversitat religiosa i de conviccions, específicament al personal de les àrees d'urbanisme, de llicències i de proximitat a la ciutadania. Estarà impartit per personal tècnic de la Direcció General d'Afers Religiosos.

El programa d’aquestes sessions comptarà amb una introducció al context religiós de Catalunya, fonamentació legal de la llibertat religiosa, explicació de la normativa que regula els centres de culte a Catalunya i els requisits per a l’obertura i funcionament de nous locals.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.