Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La pregària és l’exercitació espiritual per excel·lència. L’objectiu d’aquest recull de textos és ajudar a mantenir el clima de pregària durant tot el dia. Ara, amb la mateixa intenció que vaig iniciar el recull de pregàries proposat pel monjo de Montserrat, pare Miquel Estradé , presento una selecció de pregàries molt més personals. Són fragments de salms o altres textos bíblics que dia darrera dia són repetits en la pregària de la Litúrgia de les Hores. La selecció és íntima i reflexa l’estat d’ànim o la crida que la lectura de cada text em suggereix. Alguns textos són pregàries directes, altres aporten petits moments de transcendència que ajuden a avançar en el dia a dia.
 
13 novembre “Per què aquesta tristor, ànima meva? Per què aquest torbament? Espera en Déu! (Sl 42, 6)
 
14 novembre  “I diré a Déu, la meva roca: per què t'oblides de mi? Per què he d'anar de dol pertot arreu, seguit de prop per l'enemic?”  (Sl 42,10)
 
15 novembre “Déu ha posat en el cel un pavelló per al sol, i el sol en surt com un espòs de la cambra; radiant com un atleta que es llança a la cursa, surt d'un extrem del cel i volta fins a l'altre; res no s'escapa de la seva escalfor”. (Sl 19, 6-7)
 
16 novembre “Quan m'arribava la teva paraula, jo la devorava: ella ha estat el goig
i l'alegria del meu cor”. (Jr 15, 16)
 
17 novembre “Fes-me justícia, Déu meu, defensa la meva causa contra una gent infidel; allibera'm de l'home pervers i traïdor”. (Sl 43,1)
 
18 novembre “ Envia'm la llum i la veritat; que elles em guiïn, que em duguin a la muntanya santa, al lloc on resideixes. I m'acostaré a l'altar de Déu, a Déu, que és la meva alegria”. (Sl 43,3-4)
 
19 novembre “Per què aquesta tristor, ànima meva? Per què aquest torbament?
Espera en Déu!” (Sl 43, 5)