Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La Salle) Per celebrar els cent anys d’història de La Salle Premià s’han organitzat diversos actes aquest cap de setmana. Diumenge, a les 11h., s’iniciarà la jornada amb la celebració de l’Eucaristia. Seguidament es realitzarà l’acte institucional a la façana principal, amb la presència de Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar, i el germà Josep Guiteras, provincial de La Salle Catalunya. També es farà un dinar popular amenitzat per la Cobla Premià i les havaneres de Barca Mitjana.

“Tant els més joves com els més grans, tots trobaran un espai per celebrar el centenari de La Salle”, explica el germà Joan Escalé, actual director del centre. La celebració del dinar del Centenari està adreçat a totes les famílies actuals, alumes i professorat, colles d’antics alumnes, professors i amics.

Els actes s’iniciaran el divendres 13 de maig amb l’actuació de la Jove Orquestra de Premià de Mar de l’Escola de Música i Dansa Estudi Teresa Maria, amb peces interpretades també pels alumnes del centre de La Salle. El dissabte serà per les activitats ludico-esportives obertes també al públic en general.

Els actes van començar el passat mes d’abril amb la “Passejada del Centenari”, que en aquesta ocasió va recórrer les poblacions de la zona d’on provenien molts dels alumnes del centre. El passat 6 de maig, coincidint amb la realització d’una conferència per part d’Esteve Pujol Pons, es va fer la presentació del Llibre del Centenari, escrit pel germà Jesús Linares, educador de La Salle Premià des de fa més de 25 anys.

La Salle a Premià

L’any 1909, durant la Setmana Tràgica, més d’un centenar de germans van fugir i evitar els actes vandàlics gràcies al suport dels veïns de Premià i pobles dels voltants. En agraïment, els Germans construïren una escola gratuïta per a tots els infants de la zona, que funcionà ininterrompudament excepte els anys de Guerra Civil. El curs 1910-1911 s’inaugurava el col·legi Nostra Senyora del Port, centre popularment anomenat “l’escoleta”. Des de llavors, han estat moltes les generacions de maresmencs que s’han format i crescut a La Salle Premià de Mar.

La Salle fa una aposta per un projecte educatiu basat en els valors cristians al servei d’una formació de qualitat. A partir d’una comunitat educativa compromesa té la missió de formar persones responsables, solidàries, creatives i justes, posant èmfasi en la convivència i en els alumnes com a protagonistes corresponsables de la seva educació. En aquests moments el centre acull uns 750 alumnes d’entre 3 i 16 anys, repartits entre les etapes educatives d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació secundària Obligatòria (ESO). La comunitat educativa la formen 55 docents, tres persones d’administració i serveis, i quatre germans de La Salle. És un dels 25 centres educatius de La Salle a Catalunya.