Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri / La Seu d’Urgell –CR) Aquest divendres La Seu d’Urgell ja ha acollit els pelegrins que assisteixen a la beatificació de la mare Anna Maria Janer, fundadora de les religioses de la Sagrada Família d’Urgell. Els actes previs a la beatificació d’aquest dissabte al matí s’han obert amb un festival celebratiu on ja ha assistit el cardenal Angel Amato, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants, que presidirà la beatificació.

En l’acte han donat la benvinguda als pelegrins la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i l’alcalde de La Seu, Albert Batalla. Núria de Gispert ha dit que davant de les autoritats eclesiàstiques volia “aprofitar per defensar la causa de les dones”. De Gispert ha parlat de les dificultat que va superar la mare Jané durant la seva vida, que davant la guerra "va treballar per la gent dels dos bàndols".  “Igual que tampoc ha estat fàcil la seva beatificació. Anna Maria Janer potser l’haurien d’haver beatificat molt abans” ha afirmat. “Allà on vaig defenso el paper de la dona” ha dit fent referència a la causa beatificació de la mare Janer, morta el 1885 a Talarn, que es va obrir a mitjans del segle passat però va estar aturada fins fa pocs anys.

De Gispert ha remarcat que “Per Catalunya és un dia molt important” perquè “no és només una festa religiosa, molta gent que no practica també defensa la causa d’Anna Maria Janer amb els més desafavorits”. “Visca una catalana universal!” ha proclamat per acabar.

En el mateix acte l’alcalde Albert Batalla ha agraït “el protagonisme que aquesta beatificació dóna a La Seu”. També s’ha emès un vídeo amb un missatge del president de la Generalitat. Artur Mas ha senyalat que “estem en un moment en que el país necessita testimonis i exemples” i que la dedicació als més necessitats “dringa ara de manera molt positiva”.

Onze països presents

El festival de benvinguda ha visualitzat l’expansió de la Sagrada Família d’Urgell a 11 països: Espanya, Andorra, Itàlia, Argentina, Paraguai, Uruguai, Xile, Colòmbia, Mèxic, Perú i Guinea Equatorial. De tots ells han arribat delegacions a Urgell de religioses i alumnes de les seves escoles, que han protagonitzat la representació i l’ambient juvenil de la jornada.

L’arribada dels pelegrins s’ha anat allargant tota la tarda i endarrerint l’horari previst. Així, la jornada s’ha tancat passades les dotze de la nit quan ha finalitzat la vetlla de pregària. L’arquebisbe Joan Enric Vives ha donat la benvinguda a la Catedral, remarcant els exemples de santedat en el bisbat d’Urgell i la pervivència de les comunitats cristianes.

La pregària ha comptat amb el testimoni d’Antoni Vives, un dels metges que fa 55 anys va conèixer la dona a la qual se li reconeix el miracle que ha possibilitat la beatificació. L’any 1951 una resident d’una llar d’avis de la Germanes de la Sagrada Família d’Urgell va recuperar la mobilitat després d’encomanar-se a la mare Janer. Vives és un dels testimonis que ho va poder verificar.