Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El jesuïta i expert en diàleg interreligiós Xavier Melloni parla les tensions actuals entre les tradicions religioses i la vivència de l’espiritualitat. En la intervenció en el Simposi "Religions i espiritualitat" organitzat aquest abril a Barcelona per la Fundació Claret repassa l’evolució del fet religiós, les demandes actuals d’espiritualitat i el que ofereixen les religions. Segons Melloni, les religions han de desvetllar la dimensió transcendent, oferir un mestratge i un referent comunitari.

Xavier Melloni és llicenciat en Antropologia Cultural i doctor en Teologia. Professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i de l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Membre de la Companyia de Jesús col·labora activament amb Cristianisme i Justícia, EIDES i en el centre d'espiritualitat de la Cova de San Ignasi de Manresa. És un especialista reconegut en el diàleg interreligiós vinculat a la reflexió antropològica i filosòfica.

Durant els dies de Setmana Santa presentem un resum en vídeo de les tres ponències centrals d’aquest simposi: la d’Antoni Puigverd, la de Xavier Melloni i la de Sebastià Taltavull.