Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero i Nebot) Alexandria i Bagdad són només dos exemples de ciutats on els cristians que hi viuen es veuen constatnement amenaçats per grups fonamentalistes  que els volen eliminar. A Bagdad (Iraq) van morir el passat novembre una cinquantena de persones. A principis d'any, un cotxe bomba a la porta d'una església copta d'Alexandria (Egipte) en va matar 21.

Arran d'aquests atemptats més recents i de la violència contínua contra els cristians a l'Orient, i coincidint amb la Setmana de Pregària per a la Unitat dels Cristians, CatalunyaReligió.cat ha parlat amb Sebastià Janeras, orientalista i liturgista, sobre el complicat mosaic del cristiansime a l'orient, la violència i les possibles solucions.

Sebastià Janeras, (Barcelona 1931), format a Montserrat, Bèlgica, Roma i Munic, ha estat professor al Pontificio Istituto Liturgico i a la Pontificia Università Gregoriana, a Roma, i a la Facultat de Teologia de Catalunya. Des del 1988 dirigeix la col·lecció "Clàssics del Cristianisme". És membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i col·labora activament amb el Centre Ecumènic de Catalunya, entre altres institucions. Té nombrosos treballs d'investigació sobre la litúrgia bizantina. El darrer llibre publicat és la traducció revisada d'Egèria, Diari d'un pelegrinatge a Terra Santa.