Dia:  Lunes, 1 de Marzo
Hora:  de 10:00 a 17:00
Lloc:  Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Sitges
Organitza:  Catalonia Sacra
Preu:  55.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla
Plaça de l'Ajuntament, 20 , 08870, Sitges
Curs

Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges

AJORNADA AL JUNY · La sessió del curs de formació de Catalonia Sacra de Sitges es farà al juny

La data de la sessió, que inicialment estava programada per l'1 de març, queda alterada per les restriccions de la Generalitat que només permeten mobilitat comarcal.

Les restriccions de mobilitat decretades des de la Generalitat per frenar la Covid-19 han fet canviar de data la sessió del curs de formació de Catalonia Sacra prevista per l'1 de març a Sitges (Garraf). Aquesta sessió es farà el mes juny en una data que s'anunciarà els pròxims dies. Tot i el context de pandèmia, Catalonia Sacra va apostar per mantenir la presencialitat del curs per mantenir-ne l'essència, combinant la formació teòrica amb visites "in situ" a obres destacades del patrimoni cultural de l'Església.

Catalonia Sacra aposta per un curs presencial però segur amb places limitades i un protocol actiu davant de la Covid-19. L'àrea de formació contactarà amb les persones inscrites per notificar-los els canvis.

Horari de la sessió

  • 10.00_10.15 h Presentació del curs
  • 10.15_11.30 h Ponència “Usuaris del barroc: obreries, confraries i festivitats” Prof. Joan Rosàs
  • 12.00_13.30 h Ponència “El mobiliari barroc” Prof. Xavier Solà
  • 15.30_17.00 h Visita “Els conjunts barrocs de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges”

Programa de Formació de Catalonia Sacra

El patrimoni creat en el marc de l’Església no és una resta del passat com podria ser qualsevol altra. És el testimoni –la majoria de vegades ben viu – d’una manera de veure la persona, la comunitat, i el sentiment de transcendència dels cristians que al llarg dels segles han viscut a Catalunya.

Per comprendre aquest patrimoni calen una sèrie de coneixements específics, més enllà de les dades històriques o tècniques despullades, no sempre coneguts: per aquest motiu, hem creat el projecte de Formació Catalonia Sacra.

La formació s’adreça a totes les persones interessades en conèixer les raons i les característiques del patrimoni cultural de l’Església, particularment a les vinculades al guiatge turístic i a la gestió patrimonial. Cada jornada, desenvolupada en un equipament patrimonial important, acull conferències impartides per experts sobre litúrgia, art d’església, iconografia o guiatge, entre d’altres, a més de visites guiades al monument on es realitza la formació. No obstant la planificació bianual del programa, s’entenen també aquestes sessions com a formació continuada, de tal manera que és oberta la possibilitat d’apuntar-se a sessions soltes, en funció de l’interès i les circumstàncies personals.

Amb aquesta formació no es planteja pas exhaurir totes les matèries, sinó proveir pautes per a identificar les qüestions rellevants, eines per ampliar els coneixements i recursos per elaborar un discurs complet i sensible a l’entorn de qualsevol bé del patrimoni català vinculat al Cristianisme. En definitiva, orientacions que permetin entendre’l, explicar-lo i gaudir-ne.

Curs de formació 2020-21

Inici del curs: 29/01/2021 | Final del curs: 30/04/2021 | Total hores: 35

El programa de formació de Catalonia Sacra pel curs 2020-21 consta de quatre sessions que es realitzaran entre el mes de gener i el mes d'abril de 2021: el dilluns 1 de març de 2021 a l'església de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges; el divendres 26 de març de 2021 a l'església Prioral de Sant Pere Apòstol de Reus; el divendres 30 d'abril al monestir de Santa Maria de Pedralbes de Barcelona; el divendres 21 de maig de 2021 a l'església de Santa Maria de Barberà.

Totes les sessions són presencials, tot i que la seva realització queda supeditada a l’evolució de la situació sanitària. Si cal anul·lar-la, s’avisarà prèviament als inscrits per mitjà de correu electrònic i es retornarà el cost de la matrícula.

Enguany només hi ha la possibilitat d'inscriure's a sessions soltes. El preu de la inscripció a cada una de les sessions és de 55 €. Pels integrants de la Xarxa de Catalonia Sacra és de 35 €.

Les places es limiten a 20 persones per sessió.

El curs s’impartirà complint les mesures de Covid-19. És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres. Trobareu gel hidroalcohòlic a diferents punts.

Catalonia Sacra es reserva el dret de modificar o cancel·lar el programa del curs per causes de força major.

 Programa del curs sencer

Sessions

1 de març de 2021: Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges

 Programa  Inscriu-te

26 de març de 2021: Església Prioral de Sant Pere Apòstol de Reus

 Programa  Inscriu-te

30 d'abril de 2021: Monestir de Santa Maria de Pedralbes de Barcelona

 Programa  Inscriu-te

21 de maig de 2021: Església de Santa Maria de Barberà -La Romànica-

 Programa  Inscriu-te

Per saber-ne més: Amb Chesterton a Sitges.