Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

El crit de l’Advent és “Veniu, Senyor Jesús” (Marana ta) des dels temps de les primeres comunitats cristianes. I és curiós que al Nou Testament, quan es parla de Jesús, moltes vegades se l’anomena El qui ve: “Ets tu el qui ve, o n’hem d’esperar un altre?” (Mt 11,3); “Jo sóc el qui és, el qui era, el qui ve” (Ap 1,8), és a dir, “el qui està venint”. Jesús Ressuscitat se’ns presenta com “el vinent”, en gerundi, el qui està venint sempre a la nostra vida:
 
“...Mira, sóc a la porta i truco. Si algú escolta la meva veu i obre la porta, entraré a casa seva i soparé amb ell, i ell amb mi...” (Ap 3,20)
 
I hi ha un altre text molt significatiu a l’inici de la vida pública de Jesús, que diu:
 
“... Jesús vingué a Galilea anunciant l’evangeli de Déu i dient que el temps s’ha acomplert, i ha vingut el Regne de Déu...” (Mc 1,14-15)
 
Amb la particularitat que el temps verbal d’aquest “ha vingut” vol dir exactament: “ha vingut i ve”, és a dir: ha vingut amb Jesús i la seva predicació i guaricions, i segueix venint ara, com a Ressuscitat a la Galilea de la nostra comunitat. Jesús és el qui ve, el qui està venint sempre!
 
D’aquí l’exhortació de l’Advent: Vetlleu! Estigueu atents! Adona’t que Jesús vol entrar a sopar amb tu a casa teva, a la casa del teu cor.
I la segona part de l’exhortació: Cuideu-vos del petits!
 
“... Feliços aquells servents que l’amo, quan arribi, trobi vetllant. Us asseguro que se cenyirà, els farà seure a taula i Ell mateix es posarà a servir-los...” (Lc 12,37)
 
Una vida diligent, atenta al servei dels qui ho necessiten és la millor manera de preparar el terreny per a la vinguda del Senyor Jesús.
 
El Senyor ha vingut en Jesús de Natzaret, el Senyor vindrà en la plenitud dels temps i ara, com a Ressuscitat, està venint sempre, en un etern present, a la nostra vida. Tant de bo ens concedeixi d’experimentar la seva presència tot intensificant la nostra vida de pregària i d’atenció als qui més ho necessiten.
 
Molt Bon Advent!                                                                
 
Fra Josep Manuel