Pasar al contenido principal

El GTER, o Grup de Treball Estable de les Regions, nascut en el 2004 complirà sis anys de vida. Sembla com si fos ahir que els Representants Oficials de les Cinc Confessions Religioses del país, reconegudes en aquell moment pel seu “notable arrelament”, van decidir endegar plegades una de les experiències de diàleg interreligiós més innovadora, sorprenent i motivadora que fins ara s’ha plantejat.

Si resulta difícil trobar una colla d’amics per caminar plegats o si encara resulta més difícil institucionalitzar aquesta relació, el que sembla impossible és que els representants oficials de les confessions religioses s’uneixin per a un projecte comú el qual, sis anys més tard, no tan sols continuï, sinó que es presenta amb més força i empenta que mai.

El GTER, amb les seves reunions mensuals al més alt nivell, les seves comissions, el seu programa d’activitats, el seu impuls del Consell Interreligiós de Catalunya o amb la seva presència pública, ha impulsat el fenomen del diàleg social i religiós a l’agenda del país i de les principals Confessions Religioses que la configuren.

I ho ha fet des de la perspectiva de la “pedagogia de l’acció”.

Ara cal un pas més per seguir endavant.

Ara cal una llarga i engrescadora caminada per fer arribar aquest compromís de diàleg i d’entesa a tots els llocs de culte del país, del més gran al més petit.

I a totes les ciutats i pobles del Principat.

Grupos

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.