Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) Aquest divendres, més de 3.000 joves de 50 països diferents han arribat al Santuari de Loiola, al País Basc, on s’ha iniciat l’experiència MAGIS 2011, organitzada per la Companyia de Jesús (Jesuïtes) conjuntament amb altres congregacions religioses d’espiritualitat ignasiana.

A Loiola i durant tres dies, els joves es prepararan amb activitats i tallers per viure l’experiència que comença. Després, del 8 al 14 d’agost es dividiran en grups de 20 a 25 persones per participar a les 100 experiències programades arreu d’Espanya i Portugal. A partir del 15 d’agost es retrobaran a Madrid per incorporar-se a la celebració de la Jornada Mundial de la Joventut.

Experiències MAGIS a Catalunya

Del 8 al 14 d’agost els participants viuran les “experiències MAGIS”. A Catalunya hi haurà 17 experiències i hi participaran més de 300 joves d’entre 18 i 30 anys de 23 països diferents, com Líban, Eslovàquia, Corea,
Estats Units, Portugal, Illes Maurici, Colòmbia, França, Kenya, Filipines o Xile.

L’experiència és similar a una immersió, on els joves s’involucren en tasques que provoquen la reflexió. D’aquesta manera se’ls convida a posar-se en situacions diferents a les que viuen habitualment i aprendre més sobre els mateixos i el món en què viuen. Moltes de les experiències tindran com a activitat el voluntariat en alguna organització social (acompanyament a gent gran, acollida a immigrants, reinserció de joves…). D’altres estan centrades en l’espiritualitat, com viure amb una comunitat de monjos o aprofundir en el diàleg Interreligiós. També hi ha experiències de peregrinatge, amb rutes que recorren el císter o el romànic del Pirineu, o activitats que tenen com a eix central el llenguatge artístic i la creativitat.