Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La Salle) “Sent el Cent!” Aquest és el lema del Centenari de La Salle Sant Celoni, una frase que recull el gran objectiu d’aquesta celebració: que sigui viscuda, “sentida”, per tota la comunitat educativa de l’escola, alumnes, professorat, personal no docent, famílies i antics alumnes, fins i tot la gent del poble. 
 
El programa del Centenari començarà aquest dissabte 1 d’octubre. A les 18:00 es farà la celebració de l’Eucaristia a l’església parroquial. I a continuació, a les 19:30, es realitzarà un acte institucional a l’Ateneu (Ctra. Vella, 25) en què hi participaran Joan Castaño, alcalde de Sant Celoni; el germà Josep Guiteras, visitador provincial de La Salle Catalunya, i M. Àngels Laparte, directora de La Salle Sant Celoni. També hi intervindran un antic alumne de les primeres generacions de l’escola, una antiga alumna que actualment treballa al diari “Ara” i un alumne de 1r Cicle d’Educació Primària, en representació de les persones que al llarg d’aquests 100 anys han passat per l’escola. L’acte conclourà amb un pica-pica i una copa de cava al col·legi per a tots els assistents.
 
Aquest serà el primer esdeveniment oficial en motiu del Centenari, tot i que des de l’escola, alumnes i professorat ja “senten els cent” anys del centre des que va començar el nou curs. I és que fa uns dies, van reunir-se al pati vestits de blau i groc per construir entre tots el logotip del Centenari, el qual ha estat creat per Marçal Tobías, professor del centre, i es configura a partir de la paraula “cent”, amb una “t” que ens recorda amb la seva forma l’estrella de La Salle. La fotografia, realitzada des de dalt de l’edifici de l’escola, és el motiu central del cartell que acompanya aquest primer acte. 
 
La “Càpsula del Temps” és un altra iniciativa que s’ha presentat durant els darrers dies. Es tracta d’una càpsula on s’hi aniran col·locant els records i les vivències que es visquin, que se “sentin”, durant aquest curs del Centenari. Tot el material que es reculli s’enterrarà a final de curs per recuperar-ho d’aquí uns anys.