Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Opus Dei) Monsenyor Joan Baptista Torelló, que va ser durant anys vicari regional de l'Opus Dei a Viena, va morir aquest dilluns a l'edat de 90 anys. Torelló va ser un dels primers catalans en incorporar-se a l'Opus Dei.

Torelló havia nascut el 1920 a Barcelona. Va acabar l'ensenyament mitjà durant la guerra civil i va començar a estudiar medicina a la seva ciutat natal, especialitzant-se en psiquiatria. Després de la guerra va ser un dels inspiradors i activistes del grup d'artistes i intel·lectuals de Barcelona "L'Estudi", que des de la clandestinitat va lluitar amb eficàcia per conservar la cultura i llengua catalanes. Des de llavors va mantenir relacions amb Salavor Espriu, Josep Lleonard i altres poetes.

Torelló va arribar a Àustria el 1964 per iniciativa del fundador de l'Opus Dei. El cardenal König va apreciar en alt grau a Torelló com a teòleg i com a conseller i va decidir confiar la tasca apostòlica de l'església de Sant Pere als sacerdots de l'Opus Dei.

Autor de diversos llibres i articles en nombroses revistes Torelló va encarregar-se de la primera traducció casolana al català de Camí. Aquell text, posteriorment editat amb l'ajut del doctor Francesc Faus, esdevingué la primera edició a la venda, que es va publicar finalment el 1955.