Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri – CR). L’arquebisbe mallorquí Lluís Ladaria és un home a qui ha fet confiança Benet XVI. És el secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, segon de la mateixa que congregació que va ocupar Joseph Ratzinger abans de ser elegit papa. Per això, Ladaria és una de les persones més adequades per presentar el segon llibre de la trilogia sobre Jesús de Benet XVI, “un llibre molt personal”.

Dijous Ladaria va ser a Barcelona convidat pel cardenal Martínez Sistach per presentar “Jesús de Natzaret. Segona part: De l’entrada a Jerusalem a la Resurrecció”. A principis de juny es podrà disposar ja de la versió catalana editada per Claret, una traducció del filòleg i teòleg Valentí Fàbrega, revisada pel filòleg Josep Ruaix

“No hi ha molts papes teòlegs en la història”. Així va emmarcar Ladaria aquest llibre fet per un papa però escrit com a teòleg, no com un document de magisteri. Segons el secretari de la Congregació, el papa vol “una teologia que porti a la contemplació” i que “superi la dicotomia entre el Jesús històric i el Jesús de la fe”.

Aquesta contemplació i estudi és la que fa veure que “els punts essencials dels evangelis responen realment a la història de Jesús” i com que “els Evangelis han brollat de la fe, prescindir de la fe per a entendre’ls és un contrasentit”.

En aquesta conferència a la Facultat de Teologia de Catalunya Lluís Ladaria explica com Joseph Ratzinger vol presentar “una categoria nova: el Jesús real; el Jesús de la història i de la fe”. Els bisbes Francesc Pardo, Sebastià Taltavull, Jaume Traserra i Pere Tena, van acompanyar-lo a la presentació en la que també hi va assistir el director general d’Afers Religiosos Xavier Puigdollers.