Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

En motiu de la diada Internacional Contra la Pena de Mort, que se celebra el proper diumenge 10 d'octubre, l'ACAT -Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura- ha fet public un comunicat de denúncia contra aquesta pràctica en diversos països.

Un exemple és els Estats Units,on, l’any 2009 van ser condemnades a mort 106 persones i 42 van ser executades. L’ACAT considera que "l'abolició en aquest país, o una moratòria, seria una gran exemple per alguns països que s’hi emmirallen".
 
A més a més des de l'associació creuen que "La pena de mort és una violació greu dels Drets Humans que, a diferència d’altres, com la tortura, les execucions extrajudicials o les desaparicions, no s’amaga, ni es nega, sinó que forma part de les lleis d’un país".

A continuació podeu llegir el comunicat sencer.

Aquest any la diada contra la Pena de Mort, promoguda per la Coalició Mundial, té com a objectiu l’abolició de la Pena de Mort als Estats Units, on, l’any 2009 van ser condemnades a mort 106 persones i 42 van ser executades. L’abolició en aquest país, o una moratòria, seria una gran exemple per alguns països que s’hi emmirallen.
 
Molts països amaguen les xifres, fet que desmenteix en si mateix el valor dissuasiu de la pena de mort (si és d’amagat, a qui dissuadeix?) A més, està comprovat que, als EEUU, els països que mantenen la pena de mort tenen un índex d’homicidis més gran que els països veïns que l’han abolida.
 
La pena de mort és una violació greu dels Drets Humans que, a diferència d’altres, com la tortura, les execucions extrajudicials o les desaparicions, no s’amaga, ni es nega, sinó que forma part de les lleis d’un país. La justícia d’aquell país l’accepta com un crim legalitzat.
 
Com tots sabem, el dret s’interpreta, la justícia és humana:. No està eximida d’error. Lasentència d’una pena de mort depèn de massacoses: opinions polítiques del moment, condiciósocial (un 90 % són pobres), origen ètnic... (Als
EEUU la població negra representa un 12% del total, en canvi, un 43 % dels condemnats a mort són negres)
 
També depèn de la severitat del jutge, del tribunal, de l’habilitat de l’advocat, més o menys experimentat, més o menys ben pagat...
 
Aplicant la pena de mort, l’estat mata a sang freda per castigar un assassinat: matar per demostrar que no cal matar?
L’ACAT considera que no és ni la venjança ni la pena de mort que protegeixen la societat de la violència criminal, sinó més aviat la prevenció de les causes que la provoquen, treballant per una més gran justícia social, un millor repartiment de la riquesa, un tracte adequat a les diverses pertorbacions psíquiques ,i el dret a una vida digna...
 
Creiem fermament que un altre món és possible. Sapiguem estar atents per treballar cap a una societat més justa, per establir relacions humanes afectuoses i per contemplar l’espurna de presència divina en cada persona, sigui quin sigui el seu passat.