Pasar al contenido principal

Semblava un regal innocent. En presència del germà Roger de Taizé i de Teresa de Calcuta, Joan Pau II va deixar en mans dels joves la creu, gran i nua, que l’any 1984 havia presidit tots els actes de l’Any de la Redempció commemoratiu dels 1950 anys de la creu de Jesucrist. Els joves alemanys van ser els primers a demanar-la.

creu_lleida.png

Inesperadament, 120.000 joves acudiren a la trobada presidida per la Creu. S'inicià llavors un periple per diferents països d’Europa occidental. Tanmateix, a pocs quilòmetres, rere el «teló d’acer», joves cristians eren perseguits i havien de viure la fe d’amagat. Amb molta audàcia es desmuntà la creu per a poder travessar fronteres i anar a l’Europa de l’Est, fins a arribar a Praga. La creu, davant la qual pregaren cristians vexats i fins i tot torturats per la fe, fou un símbol de comunió i d’esperança en l’autentica llibertat de Crist.

Països rics, temptats pel materialisme, o pobres, víctimes del repartiment injust dels béns, han trobat en la Creu un motiu per al compromís en favor de la justícia social i per a despertar una fe potser un xic adormida. Ha remogut el continent americà, Àsia, Austràlia i Àfrica, recordant que «en Crist no hi ha divisions, ni rivalitats ètniques, ni discriminacions socials. Tots som germans i germanes en l’única família dels fills de Déu».

... fins a arribar a Catalunya!

A finals de juny i principis de juliol tindrem el privilegi –potser no es tornarà a donar mai més!– d’acollir a Catalunya la Creu dels joves. Però la creu vol moure’s per tants indrets com sigui possible. Per això del dilluns 14 de juny al diumenge 20 de juny d’aquest any 2010 acollirem la creu que pelegrinarà pel nostre bisbat de Lleida.

La delegació de joves del Bisbat de Lleida convida a participar de l’acte d’acollida de la Creu, el dilluns 14 de juny a les 19’00h al Monestir de les Carmelites de la Caparrella i a l’Eucaristia de comiat, que presidirà el nostre Bisbe Joan, el diumenge 20 de juny a les 19’30h a la Catedral.

DPJ Lleida.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.