Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola Pia) Al voltant de 60 alumnes dels PQPI administratiu (Programes de Qualificació Professional Inicial) de les tres escoles han creat les seves pròpies empreses i, al llarg del curs, han mantingut relacions comercials amb la resta de companys com a part de la seva pràctica professional. Són alumnes de l’Escola Pia de la Granollers, Sabadell i Terrassa.

Aquesta iniciativa, coneguda com Projecte Integrat i que s’organitza per tercer any, busca treballar els diferents continguts tractats en el programa, en un espai de temps concret -una setmana durant el curs i uns dies al final del mateix-, i fer-ho seguint la metodologia de la simulació d’empresa.

Cada alumne crea la seva pròpia empresa, elabora el material i documentació necessària per donar a conèixer els seus productes i poder realitzar les corresponents operacions comercials. Així, escull un nom i logo, dissenya el catàleg dels seus productes i la llista dels preus, així com la documentació tipus albarà o factures.

A principi de curs, els centres marquen les pautes de funcionament: a quants proveïdors i quantes comandes han de realitzar cada dia els alumnes, quin és el nombre de productes mínims per comanda…

Els alumnes de les diferents escoles estableixen les seves relacions comercials a través del correu electrònic. Al final de la sessió, el docent corresponent envia un report a la resta dels seus companys amb les incidències de la jornada.

Enguany, s’han posat en marxa empreses de sectors i activitat tan diversa com la venda d’articles per fumadors, de bicicletes, de música, de productes naturals, d’ordinadors, de productes de jardinería, de menjar per emportar, de videojocs i consoles, d’articles de fotografia, de roba o de bijuteria.