Vés al contingut
Catalunya Religió
exposicio-pessebres-muhba-5

OAR L'Ajuntament de Barcelona pren part de la celebració dels 800 anys del primer pessebre, entre d'altres, amb una taula de debat sobre la tradició de representar el naixement de Jesús a les llars catalanes. L'Oficina d'Afers Religiosos (OAR) organitza aquesta activitat en col·laboració amb el Museu Etnològic i de Cultures del Món (MUEC).

L'activitat monogràfica posarà al centre la reflexió sobre aquest costum mitjançant un col·loqui amb persones expertes en la matèria. El debat s’acompanyarà amb una visita guiada a l’exposició permanent del MUEC sobre pessebres llatins.

El paper de l'administració en la promoció d'aquests elements

L’activitat 'Pessebres a Barcelona: patrimoni cultural i religiós a l’espai públic' vol obrir un espai de reflexió sobre el pessebre com una tradició fortament arrelada a la societat. El col·loqui tractarà el paper d’una pràctica d’origen religiós en una societat laica, atenent a les possibles adaptacions a nous contextos i qüestionant la presència d’aquestes pràctiques a l’espai públic i quin ha de ser el paper de ladministració en la promoció d’aquests elements.

Aquesta taula la moderarà Lluís Garcia Petit, director de l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM), amb ponències, Avi Astor, sociòleg especialitzat en religió, cultura i identitat, Núria Garcia, membre de la Federació Catalana de Pessebristes, i Esteve Caramés, director de programes culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona.

La taula rodona es completarà amb una visita guiada a l’exposició permanent de pessebres llatins de la seu Parc Montjuïc del MUEC, amb Lluís Ramoneda, cap del Departament de Col·leccions del museu. Aquesta exposició, amb prop de deu mil figures de pessebre, és una de les exposicions pessebristes més extenses de tot Catalunya. Gran part de la col·lecció va ser adquirida per Josep Maria Garrut i Romà, antic director del Museu d’Història de Barcelona, i inclou peces d’artesans catalans com Pere Teixidor, Josep Maria Brull, Domènech Talarn o Ramon Amadeu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.