Mié, 29/10/2014
(Fundació Pere Tarrés) La llegenda de l'Adaleta" de Vilobí d'Onyar és una és una de les tradicions que han recuperat aquest estiu l'equip de "Tallers per la festa" de la Fundació Pere Tarrés. A més, s'ha continuat consolidat algunes festes recuperades l'any passat com la Jornada Tradicional Catalana de l Jonquera.
"Tallers per a la festa" és un programa del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya que dirigit i coordinat des de la Fundació Pere Tarrés pretén donar suport al desenvolupament de programes de formació per a la creació, recuperació o millora...
Lun, 27/10/2014
(David Casals - CR) La llum de la festa jueva de la Khanucà ha tornat aquesta setmana al Call de Barcelona, més de cinc segles després de l'expulsió dels jueus de Catalunya.
Catalunya ha estat durant 400 anys un país sense jueus. Tot i que a finals del segle XIX retorna el judaisme, al barri del Call no s'havia celebrat aquesta festa jueva, la de les llums, que dura vuit dies, cada un dels quals s'encén una de les espelmes o làmpades d'oli que hi ha a un canelobre de nou llums, una 'khanukiia'.
Per celebrar aquest any la Khanucà, la primera botiga jueva que ha obert a l'antic barri jueu, '...
Jue, 30/10/2014
El debat d’aquest dimarts als Matins de TV3 sobre el calendari escolar i la seva vinculació a les tradicions religioses. Amb Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya i Marius Martínez de la UAB.
 
 
 
 
Mié, 29/10/2014
Llegeixo al Diari de Girona, divendres passat, una notícia segons la qual el Consell Escolar recomana que el Nadal i la Setmana Santa passin a dir-se la festa d'Hivern i Primavera, de manera que les vacances es desvincularien del calendari religiós. La notícia em produeix sensacions bones i sensacions no tant bones. Entre les primeres, m'agrada constatar que el màxim òrgan de participació educativa del país hagi resolt altres temes que -ves per on- jo creia més urgents per a l'educació. Una altra bona sensació, aquesta vegada com a cristià, és la que em produeix el fet que constatar que el...