Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Salesians) 5000 joves provinents de més de 50 països participen del 10 al 16 d'agost a Torí en el SYM, la Trobada Mundial del Moviment Juvenil Salesià. Des del Japó a l'Argentina passant per Espanya, Àfrica i l’Orient Mitjà, els joves de la Família Salesiana festegen al seu sant; no hi falten joves de zones en conflicte com ara Sudan del Sud, el Líban, Síria i Israel.

Cristóbal López, superior de la Inspectoria Maria Auxiliadora, explica què suposa per a ell participar en el SYM Don Bosco 2015:

Per a mi, com a salesià, és un gaudi passar el dia entre joves de totes les races i colors, units tots en un sol cor: el de Don Bosco. Cor salesià, alegria i festa compartida, pregària i reflexió, trobades i diversió: aquests són els elements principals que donen rostre a aquesta trobada.

Omnipresent, el Rector Major saluda d'un en un, grup a grup, mostrant una paciència infinita per fer-se les fotos i els selfies que tots els joves volen tenir amb el successor de Don Bosco. La Mare General de les Filles de Maria Auxiliadora també ens acompanya, així com un grup de més de 250 salesians i més d'un centenar de salesianes. Pares i fills, germans majors amb germans menors, tots a l'una vivint amb intensitat i emoció l'aniversari número 200 de Don Bosco.

Ahir, la Basílica de Maria Auxiliadora no va deixar de tenir visitants (orants) durant tot el dia. Joves en grup i individualment deixaven anar la seva emoció fins a les llàgrimes en trobar-se -la majoria per primera vegada- davant el quadre de Maria Auxiliadora i davant les restes de Don Bosco.

Als matins tenim un fort i llarg moment formatiu fet de pregària, cants, teatre i expressió corporal, testimoniatges… i sobretot l'Eucaristia. A les tardes els grans grups recorren diversos itineraris: la missió salesiana, l'Església local i els grans sants socials contemporanis de Don Bosco.

La traca final serà els dies 15 i 16, al Colle Don Bosco, amb la Vigília i l'Eucaristia conclusiva del Bicentenari. Sincerament, paga la pena. Paga la pena per als joves i per a nosaltres, els salesians. Junts, com Don Bosco, vivim aquests dies amb els joves i per als joves.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.