Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) Finalitzades les festes del Nadal, ha començat una actuació del Instituto del Patrimonio Cultural de España (IPCE) del Ministeri de Cultura encarada a la restauració i conservació dels elements d’orfebreria del conjunt del presbiteri de la catedral de Girona: el baldaquí de l’altar, el retaule, dues creus processionals (la dels esmalts i la de les confraries); i també quatre antigues columnes molt deteriorades i ara sense ús. Tots aquests elements artístics treballats en plata, esmalts i pedres, pertanyen al segle XIV.

Tal com informa el Capítol de la catedral, tan el baldaquí com el retaule, foren restaurats totalment a partir dels anys 90, però ara els convé una intervenció especialment encarada a la conservació.

Els treballs de restauració han estat adjudicats pel Ministeri de Cultura a l’empresa URCOTEX. Foren precedits durant l’any 2014 per l’examen de la documentació de l’anterior restauració i per la realització i estudi de radiografies de tot el conjunt per part dels tècnics de l’Instituto, sota la direcció de Paz Navarro, que ja havia intervingut en la restauració de l’Arqueta de Banyoles. Aquesta actuació va a càrrec totalment del Ministeri de Cultura, que té una previsió en els pressupostos de l’Estat d’uns 300.000 euros, repartits entre els anys 2014, 2015 i 2016.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.