Vés al contingut
Catalunya Religió
Alcem la Veu 2024
Galeria d'imatges

Glòria Barrete –CR Fa cinc anys que el col·lectiu de dones creients Alcem la Veu es concentren a Barcelona per reivindicar la igualtat i la no discriminació de les dones a l’Església. Enguany s’han tornat a aplegar davant de la catedral de Barcelona per seguir demanant “no ser cristianes de segona”, una Església “més circular, que defugi la idea i estructura piramidal”, i que “la igualtat sigui costum”.

Per fer-ho, el col·lectiu ha escenificat una taula circular al centre de la plaça de la catedral on hi han dipositat panets rodons. “No ens conformem amb les engrunes, volem el pa sencer”, han explicat micròfon en mà. Un pa, recorden, “que totes podem donar i rebre”, i que visibilitza el desig del col·lectiu de ser una Església “més circular, més evangèlica, i una Església d’iguals dins la diversitat”.

“Totes estem al voltant d’una taula, igual i compartida”, han expressat entre consignes, i per això ja són més de vint-i-cinc les ciutats que es mobilitzen amb col·lectius de dones similars als d’Alcem la Veu i amb els quals es treballa en xarxa.

Durant la concentració a Barcelona s’ha recordat com les dones de l’Església han celebrat un Sínode paral·lel al del Vaticà. El canvi, expliquen, “no és només un desig o una utopia”, sinó “una necessitat”.

El col·lectiu reconeix que aquest horitzó d’igualtat només té sentit “si hi ha un compromís en revertir les desigualtats”. L’esperança cristiana, afirmen, no és exclusiva ni particular, sinó inclusiva i global. “És compartida amb altres”.

La concentració ha finalitzat amb diferents proclames i consignes que són el resum i reflex de les demandes del col·lectiu. “Amb veu i amb vot, prenem les decisions; la dignitat que Jesús ens dona, cap home ens la traurà; volem una Església de comunitat d’iguals; a l’Església circular tothom hi és cridat; fins que la igualtat sigui costum; som dones, som Església, juntes alcem la veu; Església en equitat, més vot i paritat; a l’Església i al carrer, les dones volem ser; llenguatge inclusiu on tothom hi trobi niu; laiques i laics amb paraula a l’Eucaristia; visca, visca, visca, l’Església feminista”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.