Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) La Fundació de la Marató de TV3, en l’edició dedicada a la pobresa, va atorgar a Càritas diocesana de Tarragona una ajuda per al projecte Sopa de lletres. Amb aquest projecte es vol fer front a les necessitats bàsiques de les famílies o persones en situació d’exclusió social. La dotació econòmica rebuda, que ha estat aconseguida gràcies a la solidaritat de moltes persones, ja està arribant directament a les famílies participants a través d’aliments i productes d’higiene des del mes de setembre.

Sopa de lletres és un projecte que té com a finalitat principal cobrir necessitats bàsiques d’alimentació per tal de fomentar un consum responsable i saludable, d’oferir un servei més participatiu i alhora reforçar l’apoderament de les famílies. El projecte de doble vessant, promocional i educativa, es basa en la dignificació de la forma d’oferir l’ajut alimentari, a través de serveis de distribució d’aliments estil "supermercats" i es complementa amb tallers formatius que es realitzaran a partir de gener de l’any 2013.

L’objectiu d’aquests tallers és fomentar l’adquisició d’hàbits saludables i de competències en la gestió de la llar. Les sessions es distribuiran en quatre mòduls: administració de l’economia domèstica, cuina i alimentació, neteja i manteniment de la llar, coneixements i habilitats d'autoajuda per fer front a les situacions multiproblemàtiques en què es troben les famílies.

Aquest projecte Sopa de lletres s’ha iniciat a set Càritas Parroquials de les poblacions de Cambrils, Reus, Salou, Tarragona, Torredembarra i el Vendrell. Es preveu que tindrà un impacte directe sobre unes 2.500 famílies. Els col·lectius prioritaris són totes aquelles famílies o persones amb major risc de patir exclusió o empobriment, com poden ser famílies monoparentals, amb menors dependents, persones amb problemes de salut sense cobertura sanitària, aturats de llarga durada sense dret a subsidis ni ajudes econòmiques i persones en processos de reinserció social o víctimes de la violència.

Considerem el projecte Sopa de lletres, com un recurs innovador i eficaç que permet ampliar l’actual sistema de cobertura de necessitats bàsiques de la població més desafavorida, consolidant així el treball en xarxa que s’està realitzant amb les administracions locals i supralocals, alhora que implica i capacita els participants per afrontar de manera autònoma i responsable la situació sociofamiliar en la qual es troben.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.