Vés al contingut
Catalunya Religió
ignasi-florensa-euss
Fotografia: EUSS.

EUSS Nou curs acadèmic i nova estructuració a l'equip directiu de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS). Ignasi Florensa serà el nou director de l'escola universitària i pren el relleu d'Andreu Moreno. El canvi en el càrrec s'ha donat a conèixer coincidint amb l'inici de curs de l'EUSS que arrenca amb 209 nous alumnes.

El d'Ignasi Florensa no és l'únic canvi de l'equip directiu de l'EUSS. Jaime López serà el nou coordinador de l'Àrea Universitat-Empresa i Innovació Docent, rellevant precisament a Florensa. D’altra banda, Víctor Martínez assumeix el càrrec de cap d'estudis, prenent el relleu de Víctor Gallardo.

Manoli Alcaraz continuarà en la seva funció com a administradora, mentre que Marta Mata seguirà com a secretària acadèmica. Així mateix, el Departament de l’Estudiant, des d’on es realitza la gestió de les beques, passarà a ser Àrea de l'Estudiant i a formar part de l'equip directiu, amb Maria Montserrat Cortina com a responsable.

Els canvis en l’equip arriben, segons la mateixa EUSS, en un moment d’auge per la professió. Es calcula que Espanya necessitarà incorporar 200.000 enginyers i enginyeres els pròxims deu anys.

L'EUSS assegura que les empreses estan prenent consciència de la importància de comptar amb professionals tecnològics als seus equips

Les dades de l'Observatori de l'Enginyeria d'Espanya asseguren que Espanya necessitarà incorporar almenys 200.000 enginyers i enginyeres els pròxims deu anys per cobrir les necessitats de les empreses, tant del sector industrial com dels serveis. En l'entorn actual, clarament marcat per la digitalització i la tecnologia, les professions que requereixen coneixements tècnics estan experimentant un creixement cada vegada més notable. Les empreses, especialment, estan prenent consciència de la importància de comptar amb professionals tecnològics dins dels seus equips.

L'EUSS, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ofereix una àmplia gamma d'opcions d'estudis d'Enginyeria. Els graus més sol·licitats per aquest curs han estat Enginyeria en Automoció, Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, on s’han cobert totes les places. D’altra banda, els graus d’Enginyeria Mecànica, Enginyeria en Organització Industrial, Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica, i el doble grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, també han tingut una alta demanda.

Treball per projectes i pràctiques en empreses

El model educatiu de l'EUSS, 'Engineering by doing', s'emmarca dins de la pedagogia de treball per competències i es desenvolupa sobre la base de les activitats didàctiques més adequades on el treball per projectes i les pràctiques en empreses prenen un protagonisme destacat.

Addicionalment, l’EUSS ha estat propulsora per segon any consecutiu de l’augment de la partida de beques perquè tant el seu alumnat com estudiants de nou accés puguin sol·licitar un ajut econòmic per al curs vinent a l’hora de cursar el seu grau d’enginyeria. En total s’han destinat 182.834 euros a ajuts per al curs 2023 – 2024, un 17% més que l’any passat i més d’un 30% que fa dos anys.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.