Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(EUSS) Més de 200 persones entre equip, comunitat salesiana, estudiants, antic alumant i famílies s'han reunit aquest dijous a la celebració dels 25+2 anys de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS). Una festa que havia quedat posposada a causa de la pandèmia i que, finalment, s'ha fet realitat.

L'acte ha arrencat a la tarda al claustre de l'EUSS amb un discurs de l'actual director, Andreu Moreno, qui ha donat la benvinguda explicant que el camí fet durant aquests anys no ha estat fàcil: "Molts han estat els entrebancs, però gràcies a una visió, una gran determinació, i al compromís i l'esforç de moltes persones, tenim el goig de compartir aquest aniversari". Tot seguit, ha donat pas a la resta de convidats, a través dels quals es va fer un repàs institucional dels primers anys de l'escola, ara fa 27 anys.

Una comunitat que perdura en el temps

La primera graduació de l'EUSS va ser el març del 1998. Des d'aleshores, l'escola ha format a 2117 enginyers i enginyeres. I alguns d'ells han estat presents en aquesta celebració.

En primer lloc, José Manuel Alcántara i Mariona Martí, han estat els dos alumni que han participat del discurs d'aniversari, i ho han fet recordant el seu pas per l'EUSS. D'altra banda, els estudiants d'enginyeria Helena Boltes, de 1r curs, i Aaron Eguizábal, d'últim curs, també han tingut l'oportunitat d'explicar la seva experiència en primera persona.

Per últim, ha estat el torn dels alumni Rebeca Sala, Product Manager in Energy Management a Lovato Electric i Brenda Dalmau, enginyera elèctrica i membre de l'equip directiu d'Instalaciones Enrique Dalmau SL. En aquest cas, han parlat del lligam que manté l'EUSS amb les diferents empreses del sector, que fan que l'Enginyering by doing traspassi les parets de les aules creant noves sinergies amb el món laboral.

A l'acte també hi han intervingut representants de l'actual equip de l'EUSS, així com altres personalitats molt vinculades a la comunitat, com ara la Maite Carrassón, vicerectora de Qualitat i d'Acreditació Acadèmica de la UAB; Alexandre Blasi, en nom del Patronat; Fernando Miranda, vicari i delegat de formació Inspectoria Maria Auxiliadora; i Orlando González, president Patronat Fundació Rinaldi.

La segona part de la celebració, més festiva, ha comptat amb el grup musical St. Michael's Coast per amenitzar el piscolabis que s'ha preparat per l'ocasió.

Un quart de segle d'història

El naixement oficial de l'EUSS es remunta al curs 1994-1995, tot i que la idea es va començar a gestar uns anys abans. L'objectiu era impulsar un centre universitari de formació tècnica, que mantingués l'estil educatiu salesià, basant en valors com la convivència, la tolerància, les relacions interpersonals o el seguiment personalitzat que es dona a cada alumne.

Aleshores el director era Josep Maria Oriol, qui va mantenir el càrrec fins el 2002, quan el va substituir Carles Rubio. En el seu discurs, els dos exdirectors van coincidir a destacar els moments especials del seu mandat, com la inauguració del primer curs, la primera graduació o les diferents titulacions que s'han impartit durant aquests anys.

Aquell 1994 també es va establir el conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, a la qual l'EUSS segueix adscrita actualment, i es va començar a impartir la titulació d'Enginyeria Tècnica Industrial en l'especialitat d'Electrònica Industrial. Posteriorment, s'incorporarien la resta de graus que oferta actualment: Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Mecànica, Enginyeria en Organització Industrial, Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica, Enginyeria en Automoció i la doble titulació en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Enginyeria Mecànica.