Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Fundació Pere Tarrés) “Cal ser inconformista, desobedient i actuar” va recomanar el fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms i padrí de la promoció 2017, Òscar Camps, en el seu discurs als graduats/es en Educació Social, Treball Social, en Màsters Universitaris i en el Programa Universitari per a Gent Gran.

Les primeres paraules d’Òscar Camps als graduats i graduades van ser en record a Carles Capdevila, padrí de la promoció 2016 de la Facultat Pere Tarrés – URL, i van motivar un fort i espontani aplaudiment entre els alumnes, familiars, amics i professors assistents a la graduació. Una mostra de la sensibilitat del fundador de Proactiva Open Arms que va reconèixer que la seva intenció inicial no era crear una fundació, només era anar a ajudar. “Ara mateix, a una hora i mitja en avió d’aquí on som, hi ha 14 voluntaris que estan salvant a 600 persones”, va explicar per evidenciar la realitat a la que fa front la ONG que dirigeix.

“Sóc un padrí inconformista i atípic, sóc un desobedient” va afirmar Òscar Camps, que va aconsellar als graduats a fer coses diferents per canviar el món. Tot i que en aquest sentit es va qüestionar “no sé si és millor canviar el món o fer millors persones”. Com a fundador i director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, va ser escollit padrí de la promoció 2017 per votació entre tots els alumnes en virtut del seu compromís i com a reconeixement a la seva tasca humanitària a través de la organització que dirigeix i va fundar.

L’acte de Graduació va comptar també amb la presència de Josep Maria Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull, Antoni Millet, president de la Fundació Pere Tarrés, Joan Andreu Rocha-Scarpetta, degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, i Carme Fernández, directora del Grau en Treball Social de la Facultat.

La lliçó final va ser pronunciada per Carme Fernández, directora del grau en Treball Social, que va instar als graduats a ser “més que treballadors socials i educadors socials, insistents socials i resistents socials”. Els aplaudiments dels alumnes no es van fer esperar, ja que aquesta era la última intervenció de Fernández, que enguany es jubila després d’una llarga trajectòria a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL. Seguidament, el degà de la Facultat, Joan-Andreu Rocha Scarpetta, va recomanar als alumnes a tenir “saviesa, paciència i bon humor per a fer el món més humà”. A continuació, la professora de la Facultat, Àngels Sogas, i la directora del Grau en Educació Social, Gisela Riberas, van ser les encarregades de nomenar els alumnes per passar a recollir l’obsequi que tradicionalment lliura la Facultat Pere Tarrés als estudiants graduats.

Més de 500 persones, entre alumnes i els seus familiars i amics, van assistir a la graduació que va organitzar la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL a l’auditori AXA el passat 15 de juny i que va ser conduit per Genoveva Rosa, vicedegana d’ordenació acadèmica i adjunta al degà de la Facultat. El reconeixement acadèmic va reunir la cinquena promoció del Grau en Educació Social i del Grau en Treball Social, la setena promoció del Màster Universitari en models i Estratègies d’Intervenció Social i Educativa en la Infància i Adolescència, la novena promoció del Màster Universitari en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials, la cinquena promoció del Programa Universitari per a Gent Gran i la segona promoció del Màster en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària.

60 anys de compromís social i educatiu

La graduació de la promoció 2017 coincideix amb el 60è. aniversari de l’origen de la Fundació Pere Tarrés, nascuda en el marc de Càritas el 1957. En aquests anys, la Fundació ha esdevingut una entitat que treballa en diversos àmbits relacionats amb l’educació en el lleure i el voluntariat, però que també atén infants i adolescents en risc d’exclusió gestionant serveis socials i socioeducatius.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.